Νέα
 • ΓΔ: 909.16 +0.56%
 • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Ποια νησιά κινδυνεύουν με τοπικά lockdown και ποια είναι «πράσινα»

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο εφαρμογής μίνι lockdown στα νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την Ίο.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη φέρονται τα τελευταία 24ωρα να προσανατολίζονται προς αυτή την επιλογή με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει ξεκινήσει την αποστολή ομάδων αστυνομικών στα δημοφιλή νησιά ώστε να εφαρμοσθούν τα μέτρα σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν τα τοπικά lockdown όπως στη Μύκονο.

Ίος, Μύκονος, Πάρος, Τήνος, Σαντορίνη και Ρέθυμνο είναι στην κορυφή της λίστα επικινδυνότητας  ενώ οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει προς τα κυβερνητικά στελέχη  ότι θα πρέπει να ληφθούν περεταίρω μέτρα αν και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Πάρος «βρίσκεται ψηλά» με ποσοστό 5,51% και ακολουθούν η Μύκονος με 4,27%, η Τήνος με 4,20%, το Ρέθυμνο με 3,76% και η Σαντορίνη με 3,40%.

Στην Ίο από σήμερα περίπου 30 αστυνομικοί θα αρχίσουν τους ελέγχους αλλά και την επιβολή προστίμων όπου δεν τηρούνται τα μέτρα για καθήμενους και αποστάσεις, ενώ αντίστοιχες αποστολές γίνονται σε όλα τα νησιά που κοκκινίζουν.

Στόχος να περιορισθεί το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και να μην υπάρξουν μέτρα μέσα στον Αύγουστο.

Άλλωστε ο φόβος των αρχών δεν είναι μόνο τι θα γίνει τον Αύγουστο αλλά και το τι θα επακολουθήσει, αφού οι περισσότεροι φοβούνται ότι με την επιστροφή από τις διακοπές θα υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων στις μεγάλες πόλεις. Γεγονός που θα σημαίνει ότι από Σεπτέμβριο δεν θα αποφευχθούν νέοι περιορισμοί στα αστικά κέντρα.

Τα «πράσινα» νησιά 

«Πράσινα» έχουν χαρακτηριστεί 8 νησιά όπου ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 1%:

 1. Θάσος: 0,09%
 2. Κέα-Κύθνος: 0,17%
 3. Σάμος: 0,44%
 4. Ιθάκη: 0,46%
 5. Ικαρία: 0,73%
 6. Κεφαλονιά: 0,74%
 7. Σποράδες: 0,88%
 8. Σύρος: 0,92%

«Πράσινες» είναι η Χαλκιδική με 0,76% αλλά και η Πρέβεζα με 0,60%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ