Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Διπλό χτύπημα από ΗΠΑ και Ισραήλ

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από την απόφαση του Ισραήλ να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν από την Ελλάδα και άλλες 17 χώρες, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι.

Η απόφαση αυτή, που θα ισχύσει από την Τετάρτη 11 Αυγούστου, έρχεται μία ημέρα μετά τη σύσταση του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) να αποφεύγουν οι Αμερικανοί πολίτες τα ταξίδια στην Ελλάδα και μία σειρά άλλων προορισμών, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. «Αποφεύγετε να ταξιδεύετε στην Ελλάδα. Αν πρέπει, θα πρέπει να ταξιδέψετε, να έχετε εμβολιαστεί πλήρως πριν», προειδοποίησε το CDC.

Από τις 11 Αυγούστου, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ισραήλ από την Ελλάδα θα πρέπει να μπαίνουν σε τουλάχιστον 7ήμερη καραντίνα, ακόμη και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αναρρώσει από κορονοϊό.

Οριστική η απόφαση

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής Βουλής, η απόφαση είναι οριστική και δεν χρειάζεται νέα έγκρισή της από το συμβούλιο για τον κορονοϊό ή την κυβέρνηση.

Σε υποχρεωτική καραντίνα, εκτός από την Ελλάδα, τίθενται και οι ΗΠΑ και μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία της αυξημένης προειδοποίησης (πορτοκαλί λίστα).

Οι Ισραηλινοί δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στις χώρες με τον μέγιστο κίνδυνο, της κόκκινης λίστας, στην οποία περιλαμβάνονται,  μεταξύ άλλων,  η Βρετανία, η Ισπανία και η Τουρκία.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post και Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα