Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βουλιάζει ο τουρισμός στη Β. Εύβοια: Στο 90% οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία στην Αιδηψό

Πηγή: Eurokinissi

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα των πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια, τη στιγμή που το νησί μετρά τις πληγές του από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας που σκόρπισε την καταστροφή. Ωστόσο, σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωτιά "χτύπησε" εκτός των άλλων και τον τουρισμό της περιοχής. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, Θοδωρής Ρουμελιώτης, δήλωσε στην ΕΡΤ την Τετάρτη το απόγευμα πως οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής φτάνουν το 90%.

Πολλά τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ τα μεγάλο μέρος των πυκνών δασών της Βόρειας Εύβοιας που αποτελούσαν κίνητρο για τους επισκέπτες έχουν γίνει στάχτη

Ενδεικτική της καταστροφής, είναι και η εκτίμηση του καθηγητή Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιου Λέκκα πως από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν "τα 300.000 τα ξεχνάμε από δάσος. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς". Στα υπόλοιπα 150.000 στρέμματα, τόνισε, μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί ή ν΄αναδασωθεί.

Πακέτο μέτρων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη μια δέσμη μέτρων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες της περιοχής να σταθούν στα πόδια τους. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, πέρα από την αμιγώς οικονομική στήριξη η οποία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και η οποία αφορά και στις τουριστικές επιχειρήσεις, εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων που θα εισηγηθεί η "Επιτροπή Μπένου" για την περιοχή.

Σε αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων, συνολικής δαπάνης 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση ενός ειδικού προγράμματος προβολής της περιοχής της Εύβοιας. Το κόστος τής εν λόγω καμπάνιας θα υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα προβάλλεται ιδιαίτερα η Εύβοια στις Εκθέσεις στις οποίες μετέχει ο ΕΟΤ, χωρίς κόστος.

Παράλληλα για τις πυρόπληκτες περιοχές του νησοιού σχεδιάζεται και η αξιοποίηση του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" από την επόμενη χρονιά (2022). Προτείνεται επίσης η ίδρυση ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Εύβοιας στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων και, μετά από το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, η διοργάνωση ημερίδας για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού στην περιφέρεια Ευβοίας και τη γενικότερη συμβολή του τουρισμού στην αναγέννηση της περιοχής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ