Νέα
  • ΓΔ: 891.68 +0.49%
  • Τζίρος: 55,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ryanair: Ισχυρή ανάκαμψη στον ευρωπαϊκό τουρισμό τους επόμενους 3 μήνες

Ισχυρή ανάκαμψη στον ευρωπαϊκό τουρισμό προβλέπει η Ryanair η οποία ανέβασε τον στόχο των επιβατών της για το φθινόπωρο στις ευρωπαϊκές πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Ο' Λίρι μιλώντας στο Reuters είπε ότι «η κίνηση εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα τον Οκτώβριο του 2021, από περίπου 90% τον Σεπτέμβριο και 80% τον Αύγουστο».

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών, αναμένεται να εξυπηρετήσει 10,5 εκατομμύρια επιβάτες τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Αυτό συγκρίνεται με μια πρόβλεψη του Ιουλίου για κατά μέσο όρο 10 εκατομμύρια επιβάτες για καθένα από αυτούς τους μήνες.

«Όσο δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις στο ζήτημα του κορονοϊού, τα πράγματα δικαίως μπορεί να οδηγήσουν σε μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη», δήλωσε ο Ο' Λίρι υπογραμμίζοντας  ότι η Ryanair είχε στόχο να ξεπεράσει τον στόχο των 10,5 εκατομμυρίων επιβατών για τον Αύγουστο.

Ωστόσο αναγνωρίζει και το ενδεχόμενο η αεροπορική εταιρεία να πετάξει με μέσο όρο 15-20% κενές θέσεις στα αεροπλάνα της αυτόν τον χειμώνα σε σύγκριση με 7-8% πριν από την πανδημία.

«Μέχρι τον χειμώνα, οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά θα εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα», είπε. «Δεν αναμένουμε ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την Covid-19 μέχρι το καλοκαίρι του 2022».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ