Νέα
  • ΓΔ: 790.14 -0.49%
  • Τζίρος: 64,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουριστικά γραφεία: Ζητούν μέτρα στήριξης

Τουρίστας στο αεροδρόμιο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Η FedHATTΑ, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού αποστέλλοντας επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των τουριστικών γραφείων για την υγιή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Πρόκειται για αίτημα οικονομικής στήριξης με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις από την πολιτεία, ανάλογες με τις απώλειες που έχουν σημειώσει τα τουριστικά γραφεία λόγω της πανδημίας.

«Τα τουριστικά γραφεία, ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο παγκοσμίως σε αυτή την πρωτόγνωρη καταστροφική συγκυρία, παραμένουν και θα παραμείνουν για καιρό με μηδενικό έργο και μηδενικές εισπράξεις, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικό κίνδυνο επιβίωσης», σημειώνουν στην ανακοίνωση τους οι τουριστικοί πράκτορες. «Η FedHATTA ζητά τη λήψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών και από την ελληνική Πολιτεία, και πιο συγκεκριμένα την ένταξη των τουριστικών γραφείων σε μηχανισμό ενίσχυσης, με τα εξής κριτήρια:

  1. την οικονομική ζημία που θα έχουν υποστεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Μαρτίου 2020 και 31ης Μαΐου 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.
  2. η απώλεια θα πρέπει να υπερβαίνει το 50% του σχετικού κύκλου εργασιών της προηγούμενης χρονιάς,
  3. η ενίσχυση θα πρέπει να αφορά τους ΚΑΔ του κλάδου.

Όσοι έχουν κύκλο εργασιών 0-1 εκατ. ευρώ, η πρότασή μας είναι να λάβουν το 20% της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν. Αντίστοιχα, για κύκλο εργασιών:

  • 1-5 εκατ. ευρώ, το 15%
  • 5-50 εκατ. ευρώ το 10%
  • άνω των 50 εκατ. ευρώ, το 5%».
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα