Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ryanair: Προβλέπει μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης την επόμενη πενταετία

Ryanair: Η πανδημία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για όσους επιβιώσουν
Πηγή: AP

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κάνει 5.000 προσλήψεις την επόμενη πενταετία καθώς ανακάμπτει από το σοκ του κορονοϊού.

Με τις νέες προσλήψεις - που αφορούν σε πιλότους, πλήρωμα καμπίνας και μηχανικούς – η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα έχει περισσότερο προσωπικό σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο. Σημειώνεται ότι η Ryanair είχε κάνει 3.000 απολύσεις πέρυσι, στην αρχή της πανδημίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Michael O’Leary, δήλωσε ότι ο αερομεταφορέας αποκτά σλοτς που έμειναν διαθέσιμα από εταιρείες που είτε κατέρρευσαν είτε έκαναν περικοπές τους τελευταίους 18 μήνες.

«Η Ryanair θα ανοίξει 10 νέες βάσεις στην Ευρώπη φέτος καθώς εργαζόμαστε με τους εταίρους μας στα αεροδρόμια για να τους βοηθήσουμε να ανακτήσουν την κίνηση και τις θέσεις εργασίας μετά την COVID και να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες για την απόκτηση σλοτς που μένουν κενά από ανταγωνίστριες εταιρείες, οι οποίες έχουν καταρρεύσει ή έχουν περιορίσει σημαντικά το μέγεθος των στόλων τους», είπε πριν την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στο Δουβλίνο.

Αύξηση 50% στην επιβατική κίνηση στην πενταετία

Η Ryanair αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της την επόμενη πενταετία, αναμένοντας αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 50% έναντι 33% που ανέμενε προηγουμένως. Αυτό αντιστοιχεί σε 226 εκατομμύρια επιβάτες τον Μάρτιο του 2026, αριθμός υψηλότερος κατά 25 εκατομμύρια από τον προηγούμενο στόχο.

«Μπορούμε να ανακάμψουμε ισχυρά από την πανδημία της COVID και να επιτύχουμε υψηλότερη της αναμενόμενης ανάπτυξη τόσο αναφορικά με την κίνηση όσο και με τις θέσεις εργασίας την επόμενη πενταετία», είπε.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ