Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κικίλιας στο OPEN: Ερχεται σχέδιο σωτηρίας για τα παραδοσιακά ταβερνάκια

Την στήριξη στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τα παραδοσιακά ταβερνάκια, προανήγγειλε είναι ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή του OPEN TV, «Ώρα Ελλάδος».

«Θα έρθει διάταξη για τα παραδοσιακά ταβερνάκια, ανά περιοχή. Δεν θα μπορούν αυτά να αλλοιωθούν, να αλλοτριωθούν και να εξαφανιστούν. Θα προστατεύονται. Είναι το χρώμα της χώρας μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να σχεδιάζουμε τουρισμό για το σήμερα και για το αύριο» υποστήριξε ο υπουργός. 

Επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος από την προεία του τουρισμού έως τώρα. «Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα επιλογής τον Ιούνιο για τους Γάλλους. Και 13-19 Σεπτεμβρίου η πληρότητα στα ξενοδοχεία άγγιξε το 60%» είπε, και τόνισε ότι θα στηριχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν στη χώρα. «Απρίλιο και Μάιο θα έχουμε τουρισμό. Στόχος μας να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας μέσα από τον τουρισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας.

Κια συνέχισε: «Θα πάμε σε δευτερεύουσες περιοχές ως προορισμούς να τις ενισχύσουμε, να τις στηρίξουμε και να τις φωτίσουμε στον κόσμο. Θα υποστηρίξουμε τις υποδομές μας. Κακά τα ψέμματα όλοι περιμένουν να υποστηριχθεί η οικονομία μας από τον τουρισμό. Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι να συνεργαστώ με τους συναδέλφους, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Τέλος προανήγγειλε διακρατική συμφωνία για να ανοίξει πλήρως η αγορά από τη Ρωσία και τις ανατολικές χώρες.

Δείτα αναλυτικά όσα είπε ο υπουργός Τουρισμού.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ