Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Β. Κικίλιας: Οι κρατήσεις δείχνουν άτι θα πάμε καλά και το Νοέμβρκιο

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η κατάσταση στον τουρισμό είναι καλή και το φθινόπωρο δίνει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Τον Αύγουστο, οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στο 75,8% εκείνων του Αυγούστου του 2019, αλλά τα πιο αισιόδοξα και ενθαρρυντικά μηνύματα είναι τώρα. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο κατέγραψε ποσοστό πάνω από 65% σε όλη τη χώρα και, όπως δείχνουν τα πράγματα, από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες που κάνουμε, για ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και τον Νοέμβριο», τονίζει, ενώ αναφέρει και στοιχεία για το πρώτο οκτάμηνο του 2021. «Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 79,2% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 135,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020» σημείωσε στην εφημερίδα Realnews.

Ο κ. Κικίλιας δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «στον τουρισμό, το αύριο προετοιμάζεται από σήμερα», σημειώνοντας τα πρώτα αποτελέσματα που έχει ήδη πετύχει ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του Υπουργείου Τουρισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Top Resa στο Παρίσι, κλείσαμε συμφωνίες που αφορούν στην αύξηση κατά 50% των αεροπορικών θέσεων μόνο από την Transavia, με νέους προορισμούς, όπως η Σκιάθος, ενώ και η Air France θα αυξήσει κατά πολύ τις διαθέσιμες αεροπορικές της θέσεις. Επιπλέον, έπειτα από συνεχείς συναντήσεις με Βρετανούς tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, θα έχουμε περισσότερες πτήσεις και νέους προορισμούς από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ βρισκόμαστε σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναφορικά με τις αεροπορικές συνδέσεις από τις ΗΠΑ, που φέτος αυξήθηκαν», επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει επίσης πως έχει ήδη διαμηνύσει σαφώς προς τους Έλληνες ξενοδόχους, αλλά και στους Δήμους και στις Περιφέρειες, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νέα τουριστική σεζόν από τα μέσα Μαρτίου του 2022. «Αυτό, πέρα από τα ανοιχτά ξενοδοχεία, σημαίνει ανοιχτά εστιατόρια, καταστήματα, οργανωμένες παραλίες», δηλώνει.

Ο υπουργός Τουρισμού αποκλείει ένα ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown το χειμώνα, με τις παρούσες συνθήκες. «Έχουμε πλέον το υπερόπλο του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 και η επιδημιολογική έξαρση που σημειώνεται κατά τόπους θα αντιμετωπιστεί με κατά τόπους μέτρα, όχι με γενικά περιοριστικά μέτρα», τονίζει ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι «σήμερα η επάνοδος στην κανονικότητα - κοινωνικά και οικονομικά - είναι στα δικά μας χέρια. Κυριολεκτικά στα χέρια μας, καθώς ένα τσίμπημα στο μπράτσο μάς χαρίζει την ελευθερία μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ