Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το «ναι» της 28ης Οκτωβρίου στους χειμερινούς προορισμούς - Πάνω από 85% οι πληρότητες

Καλάβρυτα / Πηγή: Eurokinissi

Πληρότητες που υπερβαίνουν το 80% έως 85% και εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 100% σε κάποιες περιπτώσεις για το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου που ουσιαστικά σημαίνει και την έναρξη της χειμερινής περιόδου του τουρισμού.

Οι παράγοντες της αγοράς εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πορεία των κρατήσεων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ωστόσο, σημειώνουν ότι δεν επαρκεί προκειμένου να επουλώσουν πληγές δύο ετών που ουσιαστικά ο χειμερινός τουρισμός δεν έχει δουλέψει.

Σύμμαχος στο πρώτο ουσιαστικά 4ήμερο, μετά την θερινή περίοδο είναι ο καλός καιρός, ένας καιρός που σε ένα μέρος της χώρας διατηρεί τουρίστες στις παραλίες. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι σε κάποια νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων αλλά και της Κρήτης υπάρχουν ακόμη πολλοί τουρίστες, ενώ οι κρατήσεις ακόμη και μέχρι τα μέσα του επομένου μήνα είναι αρκετά σημαντικές.

Εναρξη χειμερινής περιόδου 

Ισως είναι από τις λίγες φορές που το τέλος της θερινής περιόδου με την έναρξη της χειμερινής συμπίπτουν με τόσο καλές επιδόσεις.

Τουρισμός: Τα 2 νησιά που «βούλιαξαν» τον Οκτώβριο - Ξεπέρασαν το ρεκόρ του 2019

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει στην imerisia.gr o Ντίνος Δαφαλιάς, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, οι πληρότητες που υπάρχουν στα καταλύματα της περιοχής αυτή την στιγμή υπερβαίνουν το 80% και οι εκτιμήσεις είναι ότι το 4ήμερο θα είναι εξαιρετικό μετά από πολύ καιρό.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για την περιοχή του Πηλίου και της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, οι πληρότητες υπερβαίνουν το 65% και θα πάνε ακόμη υψηλότερα και αυτό διότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικές.

Ακόμη καλύτερα είναι τα πράγματα για την Πελοπόννησο και ειδικά για την Αρκαδία. Οπως σημειώνει ο Κώστας Μαρινάκος πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, και πρόεδρος της Ενωσης ξενοδόχων Αρκαδία, οι πληρότητες κινούνται σε επίπεδα πάνω από το 85%. Σημειώνει, ωστόσο, ότι η Πολιτεία θα πρέπει να ενσκήψει πάνω από τα προβλήματα του κλάδου, διότι ένα καλό 4ήμερο δεν μπορεί να επουλώσει πληγές δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Προβληματίζει το αυξημένο ενεργειακό κόστος 

Παρά τις καλές εκτιμήσεις για το εν λόγω 4ήμερο, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στον κλάδο για τον χειμερινό τουρισμό και αυτό κυρίως λόγω του ενεργειακού κόστους που αναμφίβολα θα επηρεάσει επιχειρήσεις αλλά και ταξιδιώτες.

Τουρισμός: Συνεχίζεται το ελληνικό καλοκαίρι - Ψηλά οι κρατήσεις και τον Νοέμβριο

Οπως σημειώνουν στην imerisia.gr οι παράγοντες της αγοράς, πολλοί είναι εκείνοι που θα κάνουν δεύτερες σκέψεις για ένα ενδεχόμενο ταξίδι, ενώ και οι επιχειρηματίες που θα πρέπει να έχουν τα καλοριφέρ στο φουλ, στο χειμερινούς προορισμούς, είναι πολύ δύσκολο να πιέσουν τις τιμές και να τις κάνουν ιδιαίτερα προσιτές.

Οι ταξιδιώτες, από την άλλη πλευρά, εκτιμάται ότι θα κάνουν διπλές σκέψεις λόγω του αυξημένου κόστους. Κι αυτό διότι οι μετακινήσεις για τον χειμερινό τουρισμό είναι στη συντριπτική του πλειονότητα οδικές, κάτι που σημαίνει ότι το κόστος λόγω καυσίμων έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ