Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

28η Οκτωβρίου: Διαθεσιμότητα, τιμές και ευκαιρίες στο... παρά πέντε - Βουλιάζουν οι χειμερινοί προορισμοί

Αράχωβα
Πηγή: Ευρωκίνηση

Την έναρξη της χειμερινής τουριστικής σεζόν θα σημάνει ουσιαστικά η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, με τις προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς να φτάνουν ακόμα και το 100%.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» είναι για πρώτη φορά υποχρεωτική αργία, με τους περισσότερους εκδρομείς να εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία και να έχουν κλείσει τετραήμερο μέχρι και την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, για μια μίνι απόδραση. 

►Διαβάστε επίσηςΓιατί η Ελλάδα είναι ο ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός - Οι 5 λόγοι είναι... νησιά

Λόγω της υψηλής ζήτησης, οι τιμές των καταλυμάτων που παραμένουν διαθέσιμα στους περιζήτητους προορισμούς πήραν την ανιούσα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα καταλύματα για όλα τα βαλάντια.

Μεγάλες ευκαιρίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι και σε εναλλακτικές περιοχές, οι οποίες ήταν ψηλά στις ταξιδιωτικές λίστες τα προ-πανδημίας χρόνια για αυτή την περίοδο.

►Διαβάστε επίσηςΤο «ναι» της 28ης Οκτωβρίου στους χειμερινούς προορισμούς - Πάνω από 85% οι πληρότητες

«Τσούζει» η Αράχωβα την τελευταία στιγμή - Γεμάτα Καλάβρυτα και Μέτσοβο

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τετραήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου άγγιζαν το 86% πριν 7 ημέρες, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 371€ έως 690€, για διαμέρισμα 45τμ και για chalet με 3Υ/Δ  αντίστοιχα.

Σήμερα οι προ-κρατήσεις έχουν εκτοξευτεί στο 96% και οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για τα διαθέσιμα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης κυμαίνονται από 1.031€ έως 1.341€ κυρίως για chalet από 115τμ έως 250τμ .

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις άγγιξαν το 87% πριν 7 ημέρες, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 333€ έως 452€.  Σήμερα οι διαθεσιμότητα είναι σχεδόν μηδενική για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου άγγιζαν το 75% πριν 7 ημέρες, με τις  ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 342€ έως 620€.

Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα που μπορούσε να αναζητήσει ο εν δυνάμει ταξιδιώτης ήταν κυρίως από 55τμ έως 75τμ. Διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου. Σήμερα,  οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 96% και τα διαθέσιμα ακίνητα είναι κυρίως διαμερίσματα επιφάνειας 80τμ με το κόστος μίσθωσης να αγγίζει τα 840€.

►Διαβάστε επίσηςΠοια είναι η τρίτη πιο δημοφιλής πόλη στην Ευρώπη;

«Βουλιάζουν» Τρίκαλα Κορινθίας και Αρκαδία - Από 242€ το τριήμερο

Στα Τρίκαλα Κορινθίας η διαθεσιμότητα για 3 διανυκτερεύσεις από 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου, καταγράφουν σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν 7 ημέρες, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο άγγιζαν το 85%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονταν από 526€ έως 605€, κυρίως για κατοικίες 70τμ-80τμ.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με την διαθεσιμότητα στη Δημητσάνα,Βυτίνα και Λεβίδι, να είναι σχεδόν μηδενική για το τετραήμερο 28-31 Οκτωβρίου.

Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. 

Οι προ-κρατήσεις πριν 7 ημέρες σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι είχαν αγγίξει το 85%,76% και 80% αντίστοιχα, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονταν από 242€ έως και 706€ στους Αρκαδικούς προορισμούς.

Υψηλή η ζήτηση στο Καρπενήσι - Οικονομικά chalet σε όμορα χωριά

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών.

Οι προ-κρατήσεις πριν 7 ημέρες άγγιξαν το 73%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονταν από 242€ έως 432€, με την πλειονότητα των διαθέσιμων κατοικιών να ήταν  διαμερίσματα κυρίως 50τμ-55τμ.

Σήμερα, η διαθεσιμότητα είναι σχεδόν μηδενική, τα μόνα ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης που είναι διαθέσιμα, είναι κυρίως chalet 2-3 υπνοδωματίων σε όμορα χωρία με το κόστος να διαμορφώνεται από 118€/διανυκτέρευση έως 353€/διανυκτέρευση .

«Κλεισμένα» τα Ιωάννινα - Στο 98% οι προ-κρατήσεις στην Καλαμπάκα

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγναντίας.

Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. 

Οι προ-κρατήσεις πριν 7 ημέρες για το τριήμερο του Οκτωβρίου άγγιξαν το 85%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονταν από 228€ έως και 428€ . Σήμερα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει μηδενική διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες βραχυχρόνιων μισθώσεων, δεν υπάρχει κανένα ακίνητο διαθέσιμο προς μίσθωση. 

Στη Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 98%, ενώ τα διαθέσιμα ακίνητα είναι κυρίως διαμερίσματα 1-2 Υ/Δ με το κόστος να κυμαίνεται πλέον από 420€ έως 470€ για το τριήμερο 28-31 Οκτωβρίου.

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα κυμαίνονταν σε  φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.  Σήμερα, είναι εντελώς λογικό τα ελάχιστα διαθέσιμα ακίνητα να είναι λιγοστά και παράλληλα να αποτελούν επιλογές κυρίως για υψηλά οικονομικά βαλάντια διότι είναι κυρίως αυτοτελή chalet ακόμη και 200-250τμ .

Θεωρούμε ότι η φετινή χειμερινή σεζόν θα έχει έντονη κινητικότητα και υψηλές πληρότητες σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων, αργιών, καθώς και των εορταστικών ημερών.

Πληρότητες και κόστος για 3 διανυκτερεύσεις (28/10 - 31/10 για Διαμέρισμα - Κατοικία)

Προορισμός

 

Κόστος πριν από 7 ημέρες

 

 

Πληρότητα πριν 7 ημέρες

 

 

Κόστος σήμερα

 

Πληρότητα σήμερα

ΑΡΑΧΩΒΑ

371 - 690€

86%

1.031 – 1.342€

96%

ΜΕΤΣΟΒΟ

333 - 452€

87%

-

Σχεδόν Μηδενική διαθεσιμότητα

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

342 - 620€

75%

840€

96%

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

342 - 581€

85%

Από 445€

95%

ΒΥΤΙΝΑ

436 - 706€

76%

-

Σχεδόν Μηδενική διαθεσιμότητα

ΛΕΒΙΔΙ

242 - 553€

80%

-

Σχεδόν Μηδενική διαθεσιμότητα

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

244 - 432€

73%

-

Σχεδόν Μηδενική διαθεσιμότητα

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ

339 - 762€

87%

950€

96%

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

228 - 428€

85%

-

Μηδενική διαθεσιμότητα

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

526 - 605€

85%

-

Σχεδόν Μηδενική διαθεσιμότητα

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Από 314€

80%

-

Σχεδόν Μηδενική διαθεσιμότητα

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Από 300€

97%

-

99%

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

214 - 408€

78%

430 - 470€

98%

Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής

Οι προορισμοί που καταγράφουν διαθεσιμότητα είναι η Νάουσα Ημαθίας όπου οι προ-κρατήσεις αγγίζουν 72% και οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται στα 426€ για διαμέρισμα 35τμ-40τμ .

Η Μονεμβασία καταγράφει προ-κρατήσεις που αγγίζουν το 82% με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο να κυμαίνονται στα 182€ για διαμέρισμα 35τμ-38τμ, ενώ τα μεγαλύτερα διαμερίσματα με 2 ξεχωριστά Υ/Δ να κυμαίνονται στα 493€.

Η Καλαμάτα που αποτελεί πλέον «must» προορισμό για όλες τις εποχές τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς αλλά και λόγω του καλού οδικού δικτύου, καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 80% με τις τιμές για το τριήμερο να κυμαίνονται πέριξ των 180€ για διαμερίσματα 45τμ-65τμ

Αισιοξία μετά από δύο χαμένες χρονιές

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας , μετρούν απώλειες σχεδόν δυο σεζόν, με τις τελευταίες αφίξεις να έχουν πραγματοποιηθεί περίπου πριν 19-21 μήνες, λόγω των συνεχόμενων lockdown τόσο του Μαρτίου 2020 όσο και στα τέλη Οκτωβρίου της ίδια χρονιάς.

Η φετινή χειμερινή σεζόν χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία σύμφωνα με τις προ-κρατήσεις που καταγράφονται στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το διάστημα 28-31 Οκτωβρίου σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ