Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

San/Ikos: Έρχεται το νέο πεντάστερο Ikos Kissamos στην Κρήτη - Επένδυση 125 εκατ. ευρώ

Sani Resort
Sani Resort

Στην απόκτηση συνολικής έκτασης άνω των 200.000 τ.μ. στον κόλπο του Κισσάμου Χανίων προχώρησε ο όμιλος Sani/Ikos, προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη.

Στόχος είναι η δημιουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στο νησί, μια επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη του πολυτελούς resort πέντε αστέρων, Ikos Kissamos, θα δώσει σημαντική ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό της περιοχής Χανίων και της Δυτικής Κρήτης, με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, την απασχόληση και την οικονομία.

Παράλληλα  θα ενισχύσει την εικόνα όχι μόνο της περιοχής αλλά και της Κρήτης συνολικά, ως ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.

Το νέο Ikos Kissamos θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες, τα οποία θα εκτείνονται σε ένα παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2023 και η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται τον Μάιο του 2025.

Για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200 χιλιάδων τ.μ., ο Όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα. Η συνολική επένδυση του ομίλου Sani/Ikos στην Κρήτη, θα ξεπεράσει τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 750  νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος η επέκταση σε άλλες υψηλού προφίλ τοποθεσίες σε Ελλάδα και Ιβηρική

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Sani/Ikos συνεχίζει να υλοποιεί τα επενδυτικά του σχέδια, με την εξαγορά νέων ακινήτων σε εξαιρετικές τοποθεσίες στην Ελλάδα και την Ιβηρική Χερσόνησο, αλλά και την επέκταση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών του μονάδων.

Τον Αύγουστο του 2021 προχώρησε σε συμφωνία με τον ισπανικό όμιλο Roxa για την εξαγορά του Blau Porto Petro στην Mallorca, με στόχο την αναβάθμισή του σε πολυτελές resort πέντε αστέρων, που θα λειτουργήσει το Μάιο  2023 υπό την επωνυμία Ikos Porto Petro, ενώ με την απόκτηση του Alfamar Beach Resort στην Algarve της Πορτογαλίας, ο Όμιλος θα λειτουργήσει το Μάιο του 2024 το νέο Ikos Cortesia, μετά από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση.

Παράλληλα στην Κέρκυρα έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή  του νέου Ikos Odisia μετά την εξαγορά του πρώην Club Med με σκοπό να λειτουργήσει με την αρχή της τουριστικής σεζόν του 2023. Επιπλέον, προχωρά στην ανάπτυξη των υφιστάμενων ξενοδοχείων του, με την περαιτέρω επέκταση τόσο του Ikos Andalusia στη Marbella, όσο και του Porto Sani στο Sani Resort στην Χαλκιδική.

Από τις παραπάνω αναπτυξιακές κινήσεις του ομίλου, αναμένεται να δημιουργηθούν συνολικά περισσότερες από 2.600 νέες θέσεις εργασίας την ερχόμενη πενταετία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος, ο οποίος λειτουργεί υπό τη διοίκηση της οικογένειας Ανδρεάδη, λειτουργεί και αναπτύσσει 10 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι η επέκταση των Sani & Ikos Resorts και σε άλλες υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ