Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κικίλιας: Σε χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό θα εξελιχθεί το 2022

Την πεποίθηση ότι το 2022 θα εξελιχθεί σε χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, επικαλούμενος στοιχεία από τις προκρατήσεις που έγιναν τον φετινό Οκτώβριο για διακοπές στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Βλέπω ότι οι προκρατήσεις που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο για το καλοκαίρι του 2022 είναι 30% πάνω απ' ό,τι ήταν τον Οκτώβριο του 2018 για το καλοκαίρι του προπανδημικού 2019» επισήμανε ο κ. Κικίλιας, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια των διεθνών εκθέσεων τουρισμού «Philoxenia» και «Hotelia», ενώ αναφερόμενος ειδικά στον φετινό Οκτώβριο τόνισε ότι τα ποσοστά των αφίξεων στην Ελλάδα ήταν τα καλύτερα της Μεταπολίτευσης σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο μήνα και η προσέλευση επισκεπτών συνεχίζεται και τον Νοέμβριο.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμα ότι ο ελληνικός τουρισμός αποδίδει άμεσα ή έμμεσα ένα στα τέσσερα ευρώ της ελληνικής οικονομίας, ενώ συμπλήρωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των επενδύσεων που γίνονται στην Ελλάδα αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό. Πρόσθεσε ότι όταν το πρώτο κρούσμα της πανδημίας κατεγράφη στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο χρόνια, το τοπίο μπροστά ήταν άγνωστο διεθνώς, αλλά παρόλα αυτά η προσπάθεια που έγινε στη συνέχεια, για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ασφαλή τουριστικό προορισμό απέδωσε καρπούς και ταυτόχρονα επετεύχθη εν μέσω κρίσης και η αναβάθμιση του brand της, ως χώρας που προσφέρει ασφάλεια και αξιολογεί πολύ ψηλά την ανθρώπινη ζωή.

«Ακόμα και μέσα στην πανδημία ξεχωρίσαμε» υπογράμμισε, λέγοντας ότι ενώ άλλες χώρες δεν άνοιξαν τις τουριστικές αγορές τους το καλοκαίρι του 2020, η Ελλάδα υποδέχτηκε τουρίστες παίρνοντας λελογισμένο ρίσκο, επιλογή που δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος. «Ήρθαν τα αποτελέσματα, για να επιβεβαιώσουν την προσπάθεια» σημείωσε ο κ. Κικίλιας και έκανε λόγο για την ανάγκη ανάπτυξης συνεργασιών, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά, ακόμα υψηλότερα, αποτελέσματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ