Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Α. Γκερέκου: Αυτό το καλοκαίρι η διεθνής κοινότητα ψήφισε Ελλάδα

Στα εγκαίνια της 36ης Έκθεσης Philoxenia, παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΕΟΤ  Άντζελα Γκερέκου, λέγοντας ότι το 2021,  «εν μέσω παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η διεθνής κοινότητα ψήφισε Ελλάδα, κάτι που αποδεικνύουν τα νούμερα εσόδων και αφίξεων και οι πολλαπλές βραβεύσεις».

Η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε ακόμα στο νέο επικοινωνιακό πλάνο που κατάρτισε ο ΕΟΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού για το 2022, τονίζοντας πως «το νέο πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού σέβεται το περιβάλλον, τον πολιτισμό, και την αυθεντικότητα των τοπικών προορισμών.

Κι ακολουθώντας τις παραπάνω στρατηγικές, καταρτίσαμε ένα επικοινωνιακό πλάνο που προωθεί νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και την ανάδειξη της Ελλάδας σε προορισμό για όλον τον χρόνο και προβάλλει μια Ελλάδα ως μαγικό καλειδοσκόπιο αυθεντικών, βιωματικών εμπειριών.

Άλλωστε, η σύζευξη πολιτισμού και τουρισμού με την ευρύτερη έννοια του ευ ζην, αποτελεί το αυθεντικό τουριστικό προϊόν εμπειρίας  της Ελλάδας και εκεί βρίσκεται το κλειδί για την ενίσχυση της χώρας ως διεθνές brand».

Ειδικές καμπάνιες για χειμερινό τουρισμό - city breaks

Από την πλευρά του, ο γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι ξανά στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη. Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το γεγονός ότι γίνεται και πάλι η έκθεση δια ζώσης είναι και ένα σήμα αισιοδοξίας για σταδιακή επιστροφή μας  στην κανονικότητα».

Ο κ. Φραγκάκης επισήμανε ότι «ο ελληνικός τουρισμός πέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού, και στη Μακεδονία. Όμως, έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα για τις τουριστικές επιχειρήσεις κι οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να τις ενισχύσουμε.

Γι’ αυτό ανακοινώσαμε με τον υπουργό κ. Κικίλια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΟΞ, την ειδική καμπάνια του ΕΟΤ για την ηπειρωτική Ελλάδα, τον χειμερινό τουρισμό.  Αντίστοιχη πρωτοβουλία παίρνουμε και για τα city breaks, ώστε να τονώσουμε τον τουρισμό των πόλεων μας ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Καταλήγοντας, παρατήρησε πως «βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον ελληνικό τουρισμό και με καλή συνεργασία και ενότητα μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα το 2022. Κυρίως, όμως, μπορούμε από τώρα να χτίσουμε το νέο τουριστικό μας προϊόν για την επόμενη πενταετία».

Παρόν στη έκθεση ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης ο οποίος συναντήθηκε με την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Μαρία Αντωνίου.

Κατά τη συνάντηση, παρουσίασε τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν και ειδικά τις επιδόσεις του τουρισμού στην Μακεδονία, καθώς και τις πρωτοβουλίες του ΕΟΤ για την προβολή της ηπειρωτικής χώρας στο εξωτερικό, ενώ η κ. Αντωνίου ανέλυσε την πορεία των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται στην Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ