Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: «Παγωμένες» εκτιμήσεις για την αρχή του 2022 - Σε πτώση οι κρατήσεις στα μεγάλα ξενοδοχεία

Πηγή: Ευρωκίνηση

Η απόφαση για υποχρέωση επίδειξης αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών για την είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου προκάλεσε αντιδράσεις στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, αν και οι ελληνικοί προορισμοί δεν βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων τουριστών για χριστουγεννιάτικες διακοπές

Πρόβλημα για τους Ελληνες του εξωτερικού

Η απόφαση που ελήφθη λόγω της παραλλαγής Ομικρον μάλλον δημιούργησε πρόβλημα και αναστάτωση στους χιλιάδες Ελληνες που ζουν εκτός συνόρων (φοιτητές, εργαζόμενους κ.λπ.) και έχουν προγραμματίσει να περάσουν οικογενειακές γιορτές στην πατρίδα. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους ώστε να φτάσουν στην Ελλάδα πριν την Κυριακή.

Γεγονός πάντως είναι ότι με την ανακοίνωση του μέτρου για το PCR για όσους θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα «πάγωσαν» αρκετές κρατήσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι ακυρώσεις ορισμένων διεθνών εκδηλώσεων. Παρ’ όλα αυτά οι ξενοδοχειακοί παράγοντες εμφανίζονται αισιόδοξοι για την χρονιά που έρχεται.

Πώς επηρεάζονται τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας

Κύκλοι του ομίλου Λάμψα που ελέγχει το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» στο Σύνταγμα ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις η υποχρέωση επίδειξης  PCR φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τις κρατήσεις του πρώτου τριμήνου για τα ξενοδοχεία πόλης, 12μηνης λειτουργίας. Ομως αυτό δεν ανατρέπει το κλίμα αισιοδοξίας για το 2022 συνολικά που εκτιμούν ότι θα πάει πολύ καλύτερα από το 2021. Ωστόσο η πορεία της πανδημίας και κυρίως το αποτύπωμα της «Ομικρον» είναι αυτό που θα καθορίσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Οι προβλέψεις του ομίλου για την επόμενη χρονιά τοποθετούν τα έσοδα για το «Μεγάλη Βρεταννία» και το King George στο 80%-85% αυτών του 2019, ενώ τα φετινά έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν στο 60% του 2019. Σε ό,τι αφορά τo Sheraton Rhodes το 2021 τα έσοδα διαμορφώθηκαν στο 50% του 2019 και για το 2022 αναμένεται άλμα στο 85% του 2019. Σε ό,τι αφορά τις μονάδες του ομίλου στο Βελιγράδι εκτιμάται ότι το 2022 θα «πιάσουν» τις επιδόσεις του 2019 σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 90%.

Θετικές ήταν οι επιδόσεις του καινούργιου ξενοδοχείου του ομίλου στο Σύνταγμα, του Αthens Capital MGallery. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα της Accor για το πολυτελές brand ΜGallery.

Ο όμιλος ετοιμάζει ένα ακόμα επενδυτικό σχέδιο σε ακίνητο ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, στην οδό Ζαλοκώστα, για το οποίο έχει πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό μακροχρόνιας παραχώρησης. Εκεί σχεδιάζει να δημιουργήσει διαμερίσματα-σουίτες, ώστε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης της εν λόγω αγοράς. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα