Νέα
  • ΓΔ: 1016.07 +0.06%
  • Τζίρος: 36,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Κατακόρυφη άνοδος στις προκρατήσεις για το 2022 - Διπλάσιους επισκέπτες θα στείλει η TUI

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την τουριστική περιόδο στη χώρα μας με βάση τις προκρατήσεις από το εξωτερικό. Όπως αποκάλυψε, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, οι προκρατήσεις για το 2022 από το Ηνωμένο Βασίλειο από τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία καταγράφουν άνοδο 37% στην Κρήτη σε σχέση με το 2019 που ήταν το έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε, επίσης, ότι 24% άνοδος καταγράφεται στη Ρόδο και 20% πάνω είναι οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις για την Κω.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, τον Ιανουάριο του 2022 οι κρατήσεις πακέτων σε όλη τη χώρα ήταν κατά 30% αυξημένες σε σχέση με το 2019. Η TUI αντί για 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες θα φέρει στην χώρα μας 3 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στη Νορβηγία, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε προκρατήσεις, την ίδια ώρα η Σουηδία προγραμματίζει 500.000 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα.

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου που αφορά την κρουαζιέρα έχει προβλεπόμενη αύξηση για το λιμάνι του Πειραιά 118% και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης 189% σε σχέση με το 2019.

Από τον Απρίλιο θα πραγματοποιούνται 14 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα ενώ η πρώτη ξεκινά στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ