Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Πως θα επηρεαστούν Ελλάδα και Κύπρος από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρώσοι και Ουκρανοί επιλέγουν τη Μεσόγειο για τις διακοπές τους. Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και ειδικότερα στον τουρισμό.

Σχετικά με την Ελλάδα και την Κύπρο γράφει: «Εάν οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί παραθεριστές μείνουν μακριά, η Τουρκία και η Κύπρος θα πληγούν περισσότερο. "Η κυπριακή οικονομία έχει επηρεαστεί δυσανάλογα σε σύγκριση με άλλες χώρες λόγω της δομής της και της εξάρτησής της από Ρώσους τουρίστες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου στην ευρωπαϊκή έκδοση του Politico. Φέτος η χώρα περίμενε περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, κάτι που θα αντιστοιχούσε σχεδόν στο ένα τέταρτο του συνόλου των επισκεπτών.

Αν και η Ελλάδα είναι επίσης ένας από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Ρώσους, ο αριθμός των επισκεπτών μειώνεται εδώ και καιρό. Το 2014, η Ρωσία ήταν ακόμα στην έκτη θέση μεταξύ των πιο σημαντικών χωρών προέλευσης και αντιπροσώπευε το 5,7 % του συνόλου των τουριστών. Το 2019 καταγράφηκαν 600.000 επισκέπτες που αντιστοιχούσαν μόνο στο 1,7 % των τουριστών».

Πηγές: DW, SZ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ