Νέα
  • ΓΔ: 816.89 +0.03%
  • Τζίρος: 25,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Οι Γερμανοί ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ελλάδα με απευθείας πτήσεις

Τουρίστας στο αεροδρόμιο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι Γερμανοί, μετά το σοκ του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε αυτό συμβάλει σημαντικά και το ανανεωμένο πρόγραμμα πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Eurowings Discover που συνδέει, με απευθείας πτήσεις, τα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου με περιφερειακούς ελληνικούς προορισμούς, όπως Καβάλα, Σκιάθο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Πρέβεζα, Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Το νέο πρόγραμμα πτήσεων ήταν το θέμα των εκδηλώσεων /Roadshows, που διοργάνωσε η online επαγγελματική πλατφόρμα Expipoint σε επιλεγμένες πόλεις της Γερμανίας, από 4 έως 8 Απριλίου, με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων που συμμετείχαν στο roadshow επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με τον ΕΟΤ, τη θετική εικόνα κρατήσεων για την Ελλάδα, η οποία εμφάνισε μικρή υποχώρηση, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, παρατηρείται και πάλι αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς, που οδηγεί σε αισιοδοξία για ανοδικές πωλήσεις το 2022.

Στις πολυήμερες ενημερωτικές εκδηλώσεις η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Νικολέτα Λεκανίδη, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους ελληνικούς προορισμούς των νέων δρομολογίων και το έργο της Υπηρεσίας ΕΟΤ, σε παρουσίαση power point, με προβολή βίντεο.

Τα προσκεκλημένα τουριστικά γραφεία ενημερώθηκαν για την ποικιλομορφία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και κυρίως για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών αυτών προορισμών, που υπόσχονται στον επισκέπτη ασφαλείς διακοπές γεμάτες μοναδικές εμπειρίες όλο τον χρόνο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Würzburg (4 Απριλίου),  Koblenz (5 Απριλίου), Bonn (6 Απριλίου), Heidelberg (7 Απριλίου) και Augsburg (8 Απριλίου) και συμμετείχαν περίπου 30  τουριστικά γραφεία ανά πόλη.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν επτά γνωστές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στα ειδικά διαμορφωμένα info desks δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες στους συμμετέχοντες.

Η διοργανώτρια εταιρεία Expipoint είναι μια καινούρια online επαγγελματική πλατφόρμα, που στοχεύει στην ουσιαστική δικτύωση  εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς, όπως Τ.Οs, αεροπορικές εταιρείες, εθνικοί τουριστικοί οργανισμοί χωρών, ξεvοδοχειακές επιχειρήσεις, με τους πωλητές της αγοράς, τα τουριστικά γραφεία και τους εργαζόμενους σε αυτά.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα