Νέα
  • ΓΔ: 875.47 +1.82%
  • Τζίρος: 37,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σ. Ζαχαράκη: Νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» σε 200.000 άτομα

Σοφία Ζαχαράκη / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Στα θετικά μηνύματα από το πεδίο του τουρισμού για τη φετινή χρονιά αναφέρεται σε συνέντευξή της στο ethnos.gr η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, επισημαίνοντας πως η διαφαινόμενη αυτή δυναμική πορεία «είναι η ασπίδα μας για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης».

Σε συνέντευξη της στο ethnos.gr αναφέρεται σε ένα νέο, ψηφιακό και πιο ευέλικτο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ύψους 30 εκατομμυρίων που θα προσφέρει επιδότηση τουριστικών δαπανών για 200.000 άτομα.

Παράλληλα η Σ. Ζαχαράκη υπογραμμίζει πως την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί μια νέα δόση πληρωμών για το πρόγραμμα του 2021. Πάνω από 2 εκατομμύρια θα πληρωθούν σε ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία με στόχο να γίνονται πληρωμές ανά 15 ημέρες, μέχρι την αποπληρωμή του πλήρους ποσού.

Τέλος μια σειρά κινήσεων είναι στα σκαριά για την ενίσχυση του προσωπικού του ελληνικού τουρισμού. Όπως σημειώνει η Σ. Ζαχαράκη θα υλοποιηθεί ένα μαζικό πρόγραμμα 20.000 θέσεων για αναβάθμιση δεξιοτήτων εργαζομένων στον τουρισμό και ανέργων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ συντονισμένες κινήσεις γίνονται για την αναδιοργάνωση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ