Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Παίρνουν «φωτιά» οι αφίξεις το φετινό καλοκαίρι - Αισιόδοξη η TUI

Πηγή: Eurokinisi

Αυξημένα κέρδη στα επίπεδα του 2019, αναμένει για τη φετική τουριστική περίοδο η TUI, καθώς οι κρατήσεις είναι ήδη ενισχυμένες καθώς οι χώρες αίρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Οπως ανακοίνωσε ο ταξιδιωτικός κολοσσός, στο δεύτερο τρίμηνο, οι υποκείμενες ζημιές προ φόρων και τόκων συρρικνώθηκαν στα 330 εκατ. ευρώ, σχεδόν μειωμένες κατά το ήμισυ από τις ζημιές των 633 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η TUI επίσης εμφάνισε πωλήσεις 2,13 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο της χρήσης 2022 που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, εννέα φορές περισσότερο από ό,τι στο β΄ τρίμηνο του 2021, καθώς οι άνθρωποι έσπευσαν να ταξιδέψουν ξανά όταν κατέστη δυνατό.

Η πρώτη ένδειξη ήταν οι διακοπές του Πάσχα. Η υψηλή ζήτηση για ταξίδια και οι καλές επιχειρηματικές επιδόσεις, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις. Το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά με ισχυρό ταξιδιωτικό καλοκαίρι, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ