Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lufthansa: Οι πτήσεις δεν θα ομαλοποιηθούν πριν το 2023

Lufthansa: Πραγματοποίησε πτήση άνω των 15 ωρών χωρίς ενδιάμεση στάση
Πηγή: AP

Η Lufthansa δεν αναμένει ότι οι πτήσεις θα ομαλοποιηθούν πριν το 2023, μετά την περικοπή 3.100 πτήσεων φέτος το καλοκαίρι λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Δυστυχώς, δύσκολα θα μπορέσουμε ρεαλιστικά να επιτύχουμε μία βραχυπρόθεσμη βελτίωση μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρείας σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Die Welt.

Η μόνη επιλογή για τώρα είναι η μείωση του αριθμού των πτήσεων, είπε. «Συνολικά, αναμένουμε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί το 2023», πρόσθεσε.

Η Lufthansa ανακοίνωσε χθες την κατάργηση 2.200 εγχώριων και ευρωπαϊκών δρομολογίων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επιπλέον των 900 ακυρώσεων που είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον Ιούνιο. Πρόκειται για περίπου το 4% της δυναμικότητας του αερομεταφορέα στην περίοδο αυτή, σύμφωνο με εκπρόσωπό του.

Η ταξιδιωτική ζήτηση ανέκαμψε θεαματικά στην Ευρώπη μετά την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα αρκετές εταιρίες να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και να υποβάλλουν τους ταξιδιώτες στη δοκιμασία πολύωρων αναμονών στη σειρά καθώς και της ακύρωσης των πτήσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα