Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Silver economy: Σε ποια νησιά θα φιλοξενηθούν συνταξιούχοι από τη Β.Ευρώπη τον χειμώνα

Οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ευρώπης, ενόψει του διαφαινόμενου ενεργειακού προβλήματος, θα μπορούσαν να περάσουν τον χειμώνα σε ζεστές Μεσογειακές περιοχές όπως η Ελλάδα.

Μάλιστα ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, αξιώνουν από τις κυβερνήσεις τους να πριμοδοτήσουν με ένα επίδομα την μετακίνηση αυτή, προκειμένου οι μεγάλης ηλικίας πολίτες τους να ξεπεράσουν το κρύο και τις ελλείψεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο, σε πιο ήπια κλίματα.

Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να ξεκινήσει την προετοιμασία εφαρμογής αυτής της πρωτοβουλίας, που θα ενισχύσει το εισόδημα από τον τουρισμό, στη νεκρή χειμερινή περίοδο, φιλοξενώντας συνταξιούχους του πλούσιου αλλά «κρύου» βορά της Ευρώπης.

«Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να καλωσορίσουμε γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν έναν "μεσογειακό χειμώνα" με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Θα σας περιμένουμε εδώ», δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην BILD.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται ακόμη σχετικές δηλώσεις του δημάρχου των Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη: «Καλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει κοντά μας αυτόν τον χειμώνα, να ζήσει εδώ - μακριά από τις κρίσεις. Τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να αντιμετωπίσει κανείς έναν χειμώνα κρίσης: ζεστοί, φιλικοί άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλον τον χρόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση στο σπίτι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος των Χανίων.

Τα νησία που μπήκαν αυτομάτως στο «κάρδο» του χειμερινού καταφύγιου για τους Ευρωπαίους συνταξιούχους είναι η Ρόδος, η Κως και η Κρήτη.

Welcome to Rodes

Φέτος επιχειρείται να οργανωθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας Ευρωπαίων συνταξιούχων στην Ελλάδα, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη που θα πλήξει ιδιαίτερα τα άτομα τρίτης ηλικίας. Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, έγιναν ήδη κάποιες διερευνητικές επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, προκειμένου να διερευνηθεί ποιες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να μείνουν ανοιχτές αυτό το διάστημα ώστε να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες εκείνης της περιόδου.

Κατά τους μήνες Νοέμβριο- Δεκέμβριο η Ρόδος έχει έναν ήπιο χειμώνα, με καιρικές συνθήκες που είναι ιδιαίτερα ιδανικές για τους Ευρωπαίους και μάλιστα τους συνταξιούχους, η διαμονή των οποίων στην Ελλάδα θα είναι πιο συμφέρουσα, παρά στις χώρες τους όπου θα επιβληθούν περιορισμοί και θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε τρόφιμα και υπηρεσίες.  

Ηδη σύμφωνα με στοιχεία της «Ροδιακής» κάποιοι εστιάτορες δήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν και να μείνουν ανοιχτοί αυτούς τους μήνες.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιωάννης Πάππου, επιβεβαίωσε πως γίνονται σοβαρές προσπάθειες ώστε να έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη κατηγορία επισκεπτών ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

«Σε συνεργασία και με άλλα συλλογικά όργανα, συζητάμε για να δώσουμε μία πλήρη εικόνα του ποιοι επαγγελματίες (δηλαδή εστιατόρια και ξενοδοχεία) θα είναι ανοιχτά τους χειμερινούς μήνες, για να δώσουμε τη σωστή πληροφόρηση στις ξένες αγορές ώστε να φέρουμε αυτή την κατηγορία επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες.

Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα στην Ελλάδα. Το έχουμε ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν,  αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο για τη Ρόδο αλλά και για την Κω και για άλλα νησιά της χώρας. Γίνεται συντονισμένα για το σύνολο της χώρας» δήλωσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ