Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

North Evia-Samos Pass: Νέα ευκαιρία για φθηνές διακοπές τον Σεπτέμβριο - Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις

τουρισμός
Πηγή: Unsplash

Στις 25 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για τα voucher της τρίτης φάσης για το North Evia-Samos Pass για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η υλοποίηση του καινοτόμου σχήματος στήριξης της βόρειας Εύβοιας και της Σάμου -οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές – συνεχίζεται, σε συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού.

Στη νέα φάση του προγράμματος η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο και αφορούν σε δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω περιοχές.

Θα διατεθούν περισσότερες από 13.800 κάρτες συνολικού κόστους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο. Παράλληλα όσες κάρτες για τον Σεπτέμβριο δεν απορριφθούν, θα διατεθούν τον Οκτώβριο μαζί με νέα χρηματοδότηση για ενίσχυση του αριθμού των καρτών.

Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

Σε ό,τι αφορά στους δικαιούχους, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την προμήθεια κάρτας, αρκεί όμως να μην είναι κάτοικοι των περιοχών αλλά επισκέπτες, αφού στόχος είναι η στήριξη των πληγεισών περιοχών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ