Νέα
  • ΓΔ: 1413.01 +0.63%
  • Τζίρος: 22,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Β. Κικίλιας: Η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη είναι 10 φορές πάνω από το 2019

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη φετινή πορεία της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.

Όπως είπε ο κ.Κικίλιας, δίνοντας τα συγχαρητήρια του στον πρόεδρο του ΟΛΘ, «φέτος η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη είναι δέκα φορές πάνω από το 2019. Μας γεμίζει ικανοποίηση αυτό και είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Θα ήθελα να θυμίσω ότι, πέρσι λίγο πριν τη ΔΕΘ, είχα δηλώσει πως στρατηγική μας επιδίωξη είναι να στηρίξουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πόλη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό και αγροτικό κόσμο, όλους όσοι παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες που είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας».

Ο υπουργός πρόσθεσε πως «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι ενεργό και γεμάτο ζωή και όχι εγκαταλελειμμένο και αφημένο στη μοίρα του. Πιστεύω πολύ στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Η κινητήριος δύναμη είναι το λιμάνι και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ο κ. Κικίλιας πως «δεν επαναπαυόμαστε» τονίζοντας πως τα «νούμερα για το 2023 θα είναι ακόμη πιο δυνατά». Ανακοίνωσε, δε, πως την επόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί στην πόλη η μεγαλύτερη εκδήλωση για το θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα για την κρουαζιέρα, το «Posidonia Sea Tourism Forum».

«Χαίρομαι που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι οι επαγγελματίες της κρουαζιέρας που δείχνουν εμπιστοσύνη και επιβραβεύουν τις μοναδικές τουριστικές εμπειρίες που προσφέρει η πόλη της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Στις 25 - 26 Απριλίου 2023 στη Θεσσαλονίκη η διεθνής έκθεση για την κρουαζιέρα

Η διεθνής έκθεση για την κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 26-26 Απριλίου 2023, όπως είπε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της «Ποσειδώνιαν ΑΕ».

«Σκοπός είναι να φέρουμε τους σημαντικότερους εκπροσώπους κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη για να την γνωρίσουν» είπε και συμπλήρωσε πως η πόλη μπορεί να αποτελέσει «πηγή επιβατών από τα Βαλκάνια για τις εταιρείες κρουαζιέρας. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον από τα Βαλκάνια και τη Ρουμανία να ξεκινήσει με το αμάξι του, να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να αφήσει το αμάξι του και να επιβιβαστεί σε καράβι».

Στη διεθνή έκθεση, όπως είπε ο κ.Βώκος, θα συμμετέχουν περίπου 500 άτομα από όλο τον κόσμο, στελέχη της κρουαζιέρας από την Αμερική αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα