Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνεδριακός τουρισμός: Πόσα αφήνει στο ελληνικό ταμείο

Τα σημαντικά οικονομικά μεγέθη που προκύπτουν από την διοργάνωση συνεδριακών-επαγγελματικών εκδηλώσεων έδωσαν στη δημοσιότητα οι επαγγελματίες του συνεδριακού κλάδου, όπως αυτός εκπροσωπείται από τον HAPCO ( Hellenic Association of Professional Congress Organizers ). Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η HAPCO, τονίστηκε πως ένα συνέδριο 1.500 ατόμων διάρκειας 3-4 ημερών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα συνοδεύεται με άμεσο τζίρο (direct impact) από 1 εκατ. ευρω έως 5 εκατ. ευρώ, με την συνολική κατ. κεφαλή δαπάνη (total spending/person) να ανέρχεται από 1.000 ευρώ εως 7.000 ευρώ ανά άτομο.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρικές συναντήσεις (Corporate Meeting ) πέραν των 500 ατόμων διάρκειας 3 ημερών, ο άμεσος τζίρος (direct impact) υπολογίζεται από 800.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και το 1,5 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ η συνολική κατά κεφαλή δαπάνη (total spending/person) ανέρχεται σε πάνω από 1.500 ευρώ και φθάνει έως και τα 4.000 ευρώ ανά άτομο.

Αντίστοιχα, τα ταξίδια κινήτρων (Incentive Trips) πέραν των 100 ατόμων και διάρκειας 3 ημερών, εμφανίζουν άμεσο τζίρο (direct impact) ο οποίος κυμαίνεται από 300.000 ευρώ έως και 500.000 ευρώ, με την συνολική κατά κεφαλήν δαπάνη να κυμαίνεται από 3.000 ευρώ εως και 10.000 ευρώ ανά άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 τα τουριστικά έσοδα από τον συνεδριακό τουρισμό υπολογίζονται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ για το 2023 διάχυτη είναι η αισιοδοξία για μια νέα εξαιρετική χρονιά.

Με αφορμή τα παραπάνω, οι επαγγελματίες του κλάδου ζητάνε, μεταξύ άλλων, τη συνδρομή του yπουργείου Τουρισμού για στοχευμένη τουριστική προβολή του συνεδριακού τουρισμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ