Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πώς τα μικρότερα budget των Ευρωπαίων για διακοπές γεμίζουν τα ελληνικά ταμεία

Η ακρίβεια έχει συνέπειες και στις διακοπές των Ευρωπαίων, καθώς μειώνουν τις δαπάνες για ταξίδια, για να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ζωής, σύμφωνα με την Trivago, τη δημοφιλή πλατφόρμα που ειδικεύεται στις online κρατήσεις καταλυμάτων. Η στροφή σε φθηνότερες επιλογές ευνοεί τους οικονομικούς προορισμούς, όπως είναι η Ελλάδα, και τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Τα δεδομένα για την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου υποδεικνύουν αυξημένη τάση για φθηνότερα ξενοδοχεία και μικρότερης διάρκειας ταξίδια, με περισσότερα κλικ στα ξενοδοχεία με επιλογές χαμηλότερης τιμής σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019, δήλωσε ο Chief Financial Officer, Matthias Tillmann, κτά τη διάρκεια του συνεδρίου TMT της Morgan Stanley στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι κρατήσεις μέσω της Trivago, που έχει έδρα το Ντίσελντορφ, για αυτό το τρίμηνο κινούνται στο επίπεδο όπου βρίσκονταν πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι τάσεις δείχνουν ότι ενώ οι Ευρωπαίοι σκέφτονται περισσότερο το κόστος, δεν εγκαταλείπουν εντελώς τις διακοπές και τα ταξίδια. Αυτό ευνοεί τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με τον Tillman, οι ταξιδιώτες αναζητούν φθηνότερες επιλογές και κάνουν περισσότερη έρευνα, ώστε να μετριάσουν το κόστος. Διαπιστώνει επίσης ότι μειώνουν τη διάρκεια της διαμονής τους κατά 10% κατά μέσο όρο.

Όμως, σύμφωνα με την Trivago, οι συνθήκες αυτές ευνοούν την Ελλάδα και άλλους προορισμούς της Μεσογείου, όπου η διαμονή είναι λιγότερο ακριβή. Οι μεσογειακές πόλεις αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς, είπε ο Tillmann, «κάτι που μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι οι άνθρωποι αναζητούν καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής». Η Ελλάδα και η Ισπανία παραμένουν δημοφιλείς, ενώ η Κωνσταντινούπολη έχει ανέβει στην πρώτη πεντάδα, της λίστας των 20 πόλεων.

►Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Οι ταξιδιώτες από ΗΠΑ και Καναδά έκαναν τη διαφορά - Εσοδα στα επίπεδα του 2019

Οι κρατήσεις μέσω της Trivago τείνουν να γίνονται 30 έως 60 ημέρες πριν από το check-in, για αυτό η εταιρεία δεν έχει ιδιαίτερες ενδείξεις για τις τάσεις που θα επικρατήσουν το επόμενο έτος.

eDreams: Μείωση 4 ευρώ ανά άτομο

Μείωση των δαπανών για διακοπές διαπιστώνει και το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο eDreams. Σύμφωνα με τo Bloomberg, η πλατφόρμα έχει διαπιστώσει ότι το μέσο έσοδό της ανά χρήστη μειώθηκε κατά 4 ευρώ, στα 80 ευρώ αυτό το τρίμηνο.

Η CEO του eDreams, Dana Dunne, ανέφερε ότι βλέπει επίσης τους καταναλωτές να κάνουν μικρότερα ταξίδια, να ταξιδεύουν πιο κοντά στο σπίτι και να κάνουν κράτηση πιο κοντά στην ώρα αναχώρησης. Ωστόσο, οι κρατήσεις τον Οκτώβριο και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 45% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ