Νέα
  • ΓΔ: 817.03 +1.77%
  • Τζίρος: 75,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τui: Αναμένει ανάκαμψη του τουρισμού το καλοκαίρι

/ Πηγή: AP Images
TUI / Πηγή: AP Images

O μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιών στον κόσμο, TUI, προβλέπει ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, η οποία θα βοηθήσει στην άμβλυνση της οικονομικής πίεσης που υφίσταται, καθώς στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 σημείωσε ζημιές 699 εκατ. ευρώ εν μέσω των νέων περιορισμών για τον κορονοϊό. 

Η TUI ανέφερε ότι αναμένει να λειτουργήσει με το 80% της συνήθους δυναμικότητάς της φέτος το καλοκαίρι, αλλά σημείωσε ότι παρά το αισιόδοξο κλίμα οι κρατήσεις είναι μειωμένες 44% σε σχέση με πέρυσι. 

Η TUI, που μετέφερε πριν την πανδημία 23 εκατομμύρια κόσμο για τις διακοπές του ετησίως, έχει εξασφαλίσει πολλά προγράμματα βοήθειας από τη γερμανική κυβέρνηση για να επιβιώσει. Οπως ανακοίνωσε, τα διαθέσιμά της ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ.«Αυτά είναι επαρκή έως το καλοκαίρι, έως ότου η δραστηριότητα απογειωθεί το καλοκαίρι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Fritz Joussen, σε δημοσιογράφους. 

Στη Βρετανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της TUI μαζί με τη γερμανική, η κυβέρνηση προειδοποιεί συνεχώς τον κόσμο να μην κάνει κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό για το καλοκαίρι και είναι σε φάση ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων. 

H Tui ανέφερε ότι είναι έτοιμη να επανεκκινήσει τη δραστηριότητά της τις επόμενες εβδομάδες και ότι έχει 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις για το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι οι πελάτες είναι πιθανόν φέτος να κάνουν κρατήσεις λίγο πριν από την ημερομηνία αναχώρησής τους.  

Η πρόοδος του βρετανικού εμβολιαστικού προγράμματος αναμένεται να συμβάλει στις κρατήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία. Η μετοχή της TUI άνοιξε σήμερα με πτώση 1% στις 326 πένες, ενώ έχει υποχωρήσει 40% τους τελευταίους 12 μήνες. 

Αναλυτές της Jefferies ανέφεραν ότι το καθαρό χρέος της TUI ανέρχεται στα 7,2 δισ. ευρώ και προειδοποίησαν ότι ακυρώσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να είναι επώδυνες. 

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, η Tui ανέφερε ότι μείωσε τις μηνιαίες εκροές κεφαλαίων της στα 300 εκατ. ευρώ έναντι  αναμενόμενου ποσού 400-500 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σημείωσε ζημιές 699 εκατ. ευρώ στα βασικά αποτελέσματά της (ΕΒΙΤ). 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα