Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Διπλασιάστηκε η κίνηση το 2022 - Χαμηλότερη από το 2019

H κίνηση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σχεδόν διπλασιάστηκε το 2022 αλλά ήταν μικρότερη σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του συνδέσμου τους, Airports Council International Europe (ACI Europe).

Η κίνηση εκτινάχθηκε πέρυσι 98% σε σύγκριση με το 2021 στους 1,94 δισεκατομμύρια επιβάτες, αλλά ήταν κατά 27% χαμηλότερη από τη χρονιά πριν τον κορονοϊό, σύμφωνα με την ACI Europe, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από 500 αεροδρόμια σε 55 χώρες.

«Δεν πρόκειται ακόμη για πλήρη ανάκαμψη. Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια εξακολουθούσαν να έχουν 500 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες το 2022 σε σύγκριση με πριν την πανδημία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου.

Βελτίωση των προοπτικών 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρά τη φετινή αβεβαιότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των πιέσεων από τη μείωση της δυναμικότητας των αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι προοπτικές για την κίνηση βελτιώνονται, με τους αντίθετους ανέμους από την πλευρά της ζήτησης να «χαλαρώνουν κάπως» με το νέο άνοιγμα της Κίνας, τη μείωση των φόβων ύφεσης στην Ευρώπη και την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Τα πέντε μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης από πλευράς κίνησης πέρυσι ήταν της Κωνσταντινούπολης, του Λονδίνου (Χίθροου), του Παρισιού (Σαρλ ντε Γκολ), του Αμστερνταμ (Σίπολ) και της Μαδρίτης.

Μόνο στο 27% των ευρωπαϊκών αεροδρομίων ανέκαμψε το 2022 πλήρως η κίνησης. Το 90% από αυτά ήταν μικρά και περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με την ACI.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ