Νέα
  • ΓΔ: 1236.2 +1.24%
  • Τζίρος: 93,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Β. Κικίλιας: Στοχευμένη προώθηση του «Shopping in Greece» ξεκινάει το επόμενο διάστημα ο ΕΟΤ

Διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση του «Shopping in Greece» θα υλοποιήσει ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της καμπάνιας που κάνει ήδη για τον τουρισμό, συμφωνήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, παρουσία του γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και του Β΄ αντιπροέδρου της ΕΣΕΕ Θοδωρή Καπράλου.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΤ αναλαμβάνει την υλοποίηση καμπάνιας για το Shopping in Greece, εξέλιξη που έρχεται μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της μεγάλης Έρευνας της ΕΣΕΕ για τις τουριστικές δαπάνες της χώρας μας, η οποία κατέδειξε τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για την διασύνδεση Τουρισμού - Εμπορίου, με σημαντικά, πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους δύο κλάδους και για το σύνολο της οικονομίας.

«Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου και στρατηγικής σημασίας αιτήματος του εμπορικού κόσμου που αφενός θα εμπλουτίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφετέρου αναμένεται ότι θα ενισχύσει σημαντικά το τζίρο κα τα κέρδη χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα που εμπλέκονται ενεργά στο ευρύτερο «οικοσύστημα» του τουρισμού εμπορευόμενες, κυρίως, προϊόντα αγροδιατροφής, ένδυσης - υπόδησης, σουβενίρ και είδη αργυροχρυσοχοΐας», τονίζει η Συνομοσπονδία.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Η καμπάνια που ήδη κάνει ο ΕΟΤ θα πλαισιωθεί με αυτή της προώθησης του «Shopping in Greece». Άρα, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προβάλλουν τον εμπορικό τους κόσμο, έτσι και εμείς θα προβάλλουμε το ελληνικό εμπόριο και τα ελληνικά προϊόντα. Είναι ένα νέο εγχείρημα, αυτό της διασύνδεσης του εμπορίου με τον τουρισμό, και πιστεύω πως θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στις εμπορικές επιχειρήσεις όσο και στην προβολή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας δήλωσε:

«Εμπόριο και Τουρισμός, ΕΣΕΕ και ΕΟΤ, ενώνουμε δυνάμεις σε μία κοινή καμπάνια για το Shopping in Greece. Συνδέουμε δύο μεγάλους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιούνται χιλιάδες μικρομεσαίες τουριστικές εμπορικές επιχειρήσεις, Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, που στέκεται αρωγός και σύμμαχος στο όραμα της ΕΣΕΕ και βεβαίως τον Γ. Γ του ΕΟΤ κ. Φραγκάκη που θα υλοποιήσει την καμπάνια».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ