Νέα
  • ΓΔ: 817.03 +1.77%
  • Τζίρος: 75,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Μόνο το 30% των Γερμανών σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό φέτος

Πηγή: Intime

Μόνο τρεις στους δέκα Γερμανούς σχεδιάζουν για φέτος διακοπές στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι η κύρια αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος ελπίζει φέτος σε ανάκαμψη από τα πολύ χαμηλά επίπεδα που κινήθηκε το 2020 λόγω του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία αναφέρεται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 27% των Γερμανών δηλώνει ότι για την άνοιξη και το καλοκαίρι σχεδιάζει διακοπές στο εσωτερικό, το 15% ότι, ανεξαρτήτως εξέλιξης της πανδημίας, σκοπεύει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό, ενώ ένα ποσοστό επίσης 15% δηλώνει ότι πρόκειται να κάνει διακοπές και εντός και εκτός Γερμανίας.

Αντίθετα, να μην ταξιδέψει καθόλου φέτος έχει αποφασίσει το 39% των Γερμανών, ενώ από εκείνους οι οποίοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας, το 25% έχει προχωρήσει ήδη σε κρατήσεις ή θέλει να το κάνει σύντομα και από όσους θα ταξιδέψουν εκτός Γερμανίας, κρατήσεις έχει κάνει ήδη ή δηλώνει πως πρόκειται να κάνει σύντομα το 34%.

Οι Γερμανοί προτιμούν το εμβόλιο της Pfizer

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών προτιμά το εμβόλιο των εταιρειών BioNTech/Pfizer, ενώ το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα αποφάσιζε να εμβολιαστεί μόνο εφόσον θα μπορούσε να επιλέξει το εμβόλιο.

Το 84% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, ενώ το 5% θα επέλεγε αυτό της Moderna και το 3% το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε ερώτηση εάν θα ακύρωναν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σε περίπτωση που το εμβόλιο της προτίμησής τους δεν ήταν διαθέσιμο, οι Γερμανοί απαντούν «ναι, σε κάθε περίπτωση» ή «μάλλον ναι» σε ποσοστό 41%.

Στην ερώτηση πάντως σχετικά με το εάν προτίθενται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, οι ερωτηθέντες απαντούν καταφατικά σε ποσοστό 74%, ενώ αρνητικό εμφανίζεται το 20%.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα