Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Ξένα μέσα ενημέρωσης εξυμνούν την Μήλο

«Δεν είναι απλώς ένα γραφικό νησί, αλλά έχει επίσης μεγάλη σημασία ως τόπος των σημαντικότερων παλαιοχριστιανικών μνημείων της Ελλάδας», γράφει στον πρόλογό της για τη Μήλο η αμερικανική ταξιδιωτική ιστοσελίδα atlas obscura και συμπληρώνει: «Οι Κατακόμβες της Μήλου είναι ένα περίπλοκο δίκτυο υπόγειων τάφων που βρίσκονται στο νησί.

Αυτές οι αρχαίες κατακόμβες ήταν λαξευμένες από μαλακό ηφαιστειακό βράχο και υπολογίζεται ότι χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα. Πιστεύεται ότι προϋπήρχαν ακόμη και εκείνων της Ρώμης, χρησιμοποιήθηκαν για την ταφή των πρώτων Χριστιανών και παρέχουν μία συναρπαστική ματιά στη θρησκευτική και πολιτιστική ιστορία του νησιού».

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού αναδεικνύονται και από τη γαλλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Generation Voyage, που χαρακτηρίζει τις σπηλιές της Μήλου ως ιδανικές για εξερεύνηση, ενώ και άλλα γαλλόφωνα μέσα, όπως η καναδική εφημερίδα journal de montreal, που τη συγκαταλέγει στα εννέα καλύτερα νησιά της Ελλάδας, και η Vogue που εξυμνεί τις παραλίες της, συμπληρώνουν με τα ρεπορτάζ τους τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του νησιού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα