Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Παράσχης: Στο τιμόνι του ΣΕΤΕ ένας διακεκριμένος manager που δεν είναι ξενοδόχος

Γιάννης Παράσχης, CEO του ΔΑΑ / Πηγή: INTIME NEWS

Μία άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη είχαμε στον τουρισμό και ειδικά στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, τον ΣΕΤΕ, αφού μετά από 24 χρόνια το τιμόνι του Συνδέσμου αναλαμβάνει ένας τεχνοκράτης, που δεν προέρχεται από τον ξενοδοχειακό χώρο, αν και παλαιότερα είχε θητεύσει και σε αυτόν.

Ο 6ος στην σειρά πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι ο Γιάννης Παράσχης, διευθύνων σύμβουλος του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, έχει μακρά εμπειρία από τα εσωτερικά του συνδέσμου, αφού συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιό του από το 2011 και κατά συνέπεια μπορεί με ευκολία να αντιληφθεί τα τεκταινόμενα εντός του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου του Τουρισμού και βέβαια να κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τον Γιάννη Παράσχη τη θέση του προέδρου του ΣΕΤΕ, κατείχαν με την σειρά ο Σπύρος Κοκκοτός – ο πρώτος πρόεδρος - από αλυσίδα Elounda S.A. Hotels and Resorts, την περίοδο 1991-2001, ο Σταύρος Ανδρεάδης, του Ομίλου Sannni/Ikkos (2001−2008), ο Νίκος Αγγελόπουλος της Aldemar (2008-2011), ο Ανδρέας Ανδρεάδης του Ομίλου Sani/Ikkos (2011-2017) και ο Γιάννης Ρέτσος (2017-2023) και πλέον ήρθε η «σειρά» του Γιάννη Παράσχη, του πρώτου μη επιχειρηματία και μη ξενοδόχου.

Εμπειρος manager 

Η μεγάλη διαφορά του Γιάννη Παράσχη, με τους προκατόχους τους είναι ότι πρόκειται για έναν manager, που έχει σχέση με τον τουρισμό, αφού δραστηριοποιείται στο τομέα των αερομεταφορών και ειδικότερα στο αεροδρόμιο εδώ και 16 χρόνια τουλάχιστον.

Οπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, που περιλαμβάνεται στον Σύλλογο Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του 1978. Σπούδασε οικονομικά και απέκτησε M.Sc. σε Industrial Engineering και ακολούθως Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

Επειτα από επιτυχημένη πορεία στο χώρο του international management consulting προσελήφθη από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» και τον Απρίλιο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή, έπειτα από τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην ανάπτυξη της εταιρείας από τα πρώτα της βήματα διαμορφώνοντας την εταιρική της στρατηγική.

Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε για δύο συνεχόμενες θητείες πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe) και το Νοέμβριο του 2009 εξελέγη αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), ενώ την 1η Νοεμβρίου 2011, εξελέγη πρόεδρος κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές του Μαρόκου για την επόμενη διετία, διαδεχόμενος τον πρόεδρο του Αεροδρομίου του Σίδνεϊ, Max Moore-Wilton.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) είναι η επίσημη παγκόσμια ένωση αεροδρομίων και αριθμεί 580 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 1.650 αεροδρόμια σε 179 χώρες και τα αεροδρόμια-μέλη του εξυπηρετούν άνω του 96% της παγκόσμιας επιβατικής αεροπορικής κίνησης, ενώ το 2010 υποδέχθηκαν πάνω από 5 δισ. επιβάτες.

Ο Γιάννης Παράσχης είναι, επίσης, πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International Europe), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World Governing Board) και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρεία Αγωγού Καυσίμου Αεροδρομίου Αθηνών Α.Ε. (ΕΑΚΑΑ).

Οπως τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ στις πρώτες του δηλώσεις «προερχόμενος από το χώρο των αερομεταφορών, έχω πλήρη επίγνωση ότι οι  σημερινές επιλογές της Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τον Προέδρο, εκφράζουν την εξέλιξη του ΣΕΤΕ, ο οποίος ως σύγχρονος κοινωνικός εταίρος καλείται να εκπροσωπήσει το σύνολο των παραδοσιακών δραστηριοτήτων αλλά και των νέων τάσεων και των εκπροσώπων τους, σε μια διευρυμένη αντίληψη για το Ελληνικό Τουριστικό Επιχειρείν».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ