Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Οι Βρετανοί ψηφίζουν πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα

Τουρισμός / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

«Η κόπωση από το lockdown έχει κάνει τους Βρετανούς να ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος άρθρου της Andrea Felsted στο Bloomberg.

«Θα πάμε όλοι διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Λοιπόν, το ελπίζουμε», αναφέρει εισαγωγικά η αρθρογράφος, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, τη Δευτέρα πως τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να αρχίσουν ξανά από τις 17 Μαΐου προκάλεσαν έκρηξη στις κρατήσεις στην TUI, τη μεγαλύτερη εταιρεία πακέτων διακοπών στον κόσμο, και την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet.

Η αρθρογράφος αναφέρει ότι ένα σωστό πακέτο διακοπών είναι τώρα ακόμη υψηλότερα στις προτεραιότητες των Βρετανών. «Προσθέστε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι από απόσταση έχουν κάνει σημαντικές αποταμιεύσεις από τον περασμένο Μάρτιο και δεν αποτελεί έκπληξη ότι η ζήτηση φαίνεται μεγαλύτερη για πολυτελή ξενοδοχεία και all - inclusive θέρετρα σε ηλιόλουστα μέρη. Πράγματι, αν τα ταξίδια ανοίξουν ξανά αυτό το καλοκαίρι, τα πολυτελή ξενοδοχεία που είναι περισσότερο ανοικτά σε διεθνείς τουρίστες θα ωφεληθούν τρομερά».

Χώρες – όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ισπανία – εξαρτώνται πολύ από τον διεθνή τουρισμό και έχουν κίνητρο να ανοίξουν τα σύνορά τους σε τουρίστες, σημειώνει.

«Η Ελλάδα, για παράδειγμα, προωθεί τα διαβατήρια εμβολιασμού για να εκκινήσει την κρίσιμη καλοκαιρινή σεζόν. Εχει ήδη κάνει συμφωνία με το Ισραήλ που επιτρέπει τις ελεύθερες μετακινήσεις των πολιτών μεταξύ των δύο χωρών μόλις αρχίσουν ξανά τα ταξίδια», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο Bloomberg ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες αντίστοιχες συμφωνίες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ