Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρισμός: Κονδύλια 387 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για τουριστικές επενδύσεις - Οι 4 άξονες των έργων

Συνολικό κονδύλι που ανέρχεται σε 387 εκατ. ευρώ διατίθεται για έργα που αφορούν αποκλειστικά στον τουρισμό, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κάτι που ωστόσο θα λάβει σάρκα και οστά μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μην χάσουν ούτε λεπτό προκειμένου να λάβουν την σχετική χρηματοδότηση.

Η υπουργός μάλιστα τόνισε ότι τα έργα θα έχουν την λογική της προτεραιότητας (first comes, first serve), κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν να αξιοποιήσουν τους πόρους με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και παράλληλα να είναι έτοιμοι να τις υλοποιήσουν.

Οι 4 άξονες των έργων

«Μπαίνουν τα θεμέλια και δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε ο ελληνικός τουρισμός να μπει σε μια νέα τροχιά, να ανανεωθεί, να εξελιχθεί και να ανοίξει καινούργιους δρόμους. Στόχος μας είναι, ο ελληνικός τουρισμός του αύριο να παραμείνει θελκτικός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στις τοπικές κοινωνίες», παρατήρησε η Ολ. Κεφαλογιάννη. 

Επίσης σημείωσε ότι «πρόκειται για έργα που στοχεύουν στην προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών μας, στην διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και τέλος στην ενίσχυση της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με νέα προσέγγιση και αξιοποίηση νέων εργαλείων».

Επεσήμανε παράλληλα ότι το υπουργείο εργάζεται εντατικά ώστε να επιτύχει τη μέγιστη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, ενώ τόνισε πως διαθέτει το σχέδιο και την πολιτική βούληση ώστε να κερδίσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Με την υλοποίηση όλων των έργων που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε, κατέληξε η υπουργός Τουρισμού, στοχεύουμε σε μια ανάπτυξη που αφορά όλη τη χώρα και τα οφέλη της οποίας θα κατανέμονται στην κοινωνία και τους πολίτες ισόρροπα δίκαια και ανταποδοτικά.

Τα έργα λοιπόν που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας διαρθρώνονται σε τέσσερις άξονες: 

  1. Στην προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών 
  2. Στην διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος 
  3. Στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. 
  4. Και τέλος στην ενίσχυση της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με νέα προσέγγιση και αξιοποίηση νέων εργαλείων. 
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα