Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κεφαλογιάννη: Ενδιαφέρον από επενδυτές για τουριστικές υποδομές

Ολγα Κεφαλογιάννη
Πηγή: eurokinissi

Εργαζόμαστε εντατικά με λεπτομερές σχέδιο για να θέσουμε ισχυρά θεμέλια για το αύριο του ελληνικού τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε σήμερα τις συνθήκες για ένα νέο κύκλο ανάπτυξης με όραμα και στόχο τη βιωσιμότητα αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στο 5ο συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση» εστιάζοντας στην Νέα Εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, που όπως εξήγησε, αυτή περιλαμβάνει πολιτικές που ενισχύουν την βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών προωθούν την καινοτομία τη διαφοροποίηση.

Την ίδια στιγμή εστίασε στην μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται για τον ελληνικό τουρισμό και συγκεκριμένα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του οποίου, το αρμόδιο υπουργείο έχει σχεδιάσει έργα υποδομών, όπως είναι η αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, των εγκαταστάσεων ορεινού τουρισμού, αλλά και δράσεων που ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη αφού στάθηκε στην προσπάθειά της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις επενδύσεις, επεσήμανε ότι ο τουριστικός τομέας είναι άλλωστε σταθερά τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστής στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Στο μεταξύ πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για επενδύσεις πέραν του κλάδου της φιλοξενίας, αλλά και στις τουριστικές υποδομές γενικότερα.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι η εδραίωση της Ελλάδας σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό που θα διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών του αλλά και των αυθεντικών εμπειριών που θα προσφέρει.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ