Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πήλιο: Φοράει τα γιορτινά του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες - Αισιόδοξα μηνύματα από τις προκρατήσεις

Πηγή: Eurokinissi

Το Πήλιο προσπαθεί να αφήσει πίσω του τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και να φορέσει τα γιορτινά του, προκειμένου να υποδεχτεί τους επισκέπτες του τις ημέρες των εορτών, που απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι πολλοί!

Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι επαγγελματίες του κλάδου διαμονής είναι αισιόδοξα, ιδιαίτερα για τις περιοχές του Πηλίου. Αλλες χρονιές, οι προκρατήσεις έφθαναν το 100% από τα τέλη του Νοεμβρίου. Φέτος, υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να καλυφθεί τις επόμενες ημέρες λόγω των προσφορών που ανακοινώνουν οι επαγγελματίες στη διαμονή. 

Μέχρι στιγμής, οι προκρατήσεις έχουν ξεπεράσει το 60% στον ξενοδοχειακό κλάδο της περιοχής. Οσον αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, οι προκρατήσεις κινούνταν σε ικανοποιητικό στάδιο από τα τέλη του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, οι προκρατήσεις στα ορεινά χωριά του Πηλίου για τις ημέρες των Χριστουγέννων κυμαίνονται από 55% έως και 96%. Στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα βρίσκονται στο 96% και 90% αντίστοιχα, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς φθάνουν το 73% και 83% αντίστοιχα. 

Στις Μηλιές και τη Βυζίτσα οι προκρατήσεις αγγίζουν το 78% και 88% αντίστοιχα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και το 70% και 76% για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.  

Τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και όχι ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι η δυναμικότητα (τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πολλούς προορισμούς είναι περιορισμένη. 

Κόστος

Στη Μακρινίτσα, το κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις ξεκινά από τα 705€, στην Πορταριά από τα 578€ για κατοικία 60 τ.μ. κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα, στη Ζαγορά από 432€ και στις Μηλιές για κατοικία 40 τ.μ. για τέσσερις διανυκτερεύσεις το κόστος είναι από 611€ και πάνω.

Θεμιστοκλής Μπάκας
Θεμιστοκλής Μπάκας: Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ