Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΕΘ: Να συνεχιστεί η επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δια επιστολής που υπογράφει ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης, με αποδέκτες τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο Ναυτιλίας και Λιμένων και κ. Μανώλη Κουτουλάκη Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και κοινοποίηση προς την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, αιτείται να ενταχθεί και φέτος στις επιδοτούμενες γραμμές η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες και η εξυπηρέτηση των επιβατών να πραγματοποιείται με ταχύπλοα σκάφη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στην επιστολή, «Η συνέχιση της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των εμπλεκόμενων περιοχών και εν προκειμένω της Θεσσαλονίκης, αλλά και των νήσων της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Ζητούμε να κατανοήσετε τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η λειτουργία της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής, αλλά και να συνυπολογίσετε την επιτυχία που γνώρισε τις πρόσφατες θερινές περιόδους η σύνδεση αυτή».

Το ΕΕΘ ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει μαζί με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ