Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνάντηση Μιχαηλίδου - ΣΤΕ: Ελλειψη προσωπικού και ψηφιακή κάρτα εργασίας στο επίκεντρο

Μιχαηλίδου - ΣΕΤΕ

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) συναντήθηκε σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2024, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο των επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον πρόεδρο Γιάννη Παράσχη και τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΤΕ το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με την έλλειψη προσωπικού, την ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και τις μετακλήσεις εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση τονίστηκε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της τουριστικής αγοράς επιβάλλουν την ανάγκη ενός άρτια εκπαιδευμένου και καλά αμειβόμενου προσωπικού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος των βέλτιστων παρεχόμενων υπηρεσιών, που θα επιτρέψουν την εισροή επισκεπτών ενός υψηλότερου προφίλ.

Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον τουριστικό κλάδο, ένα «εργαλείο» το οποίο διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Δήλωση Δ. Μιχαηλίδου

Μετά το πέρας της συνάντησης, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά σειρά θεμάτων που έχουν κοινό παρονομαστή την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Βασική προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας και απασχόλησης προς όφελος τόσο των εργαζομένων όσο και της εθνικής οικονομίας.

Η συμβολή μας στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό θα συμβάλει στη διατήρηση του brand "Ελλάδα" στη θέση που της αρμόζει: αυτήν της κορυφής».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα