Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετρό: Κλείνει ο σταθμός «Μανιάτικα» - Αλλάζουν δρομολόγια του τραμ για μήνες

Πηγή: Eurokinissi

Κλειστός θα είναι ο σταθμός του μετρό «Μανιάτικα» το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου καθώς κατά το διάστημα αυτό θα διεξαχθούν εργασίες για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, δεδομένου ότι έως τώρα οι σταθμοί της επέκτασης προς Πειραιά λειτουργούν χωρίς πύλες.

Τι αναφέρει ο ΟΑΣΑ 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑξεκινά η σταδιακή υλοποίηση του έργου για την εγκατάσταση νέων πυλών εισόδου/εξόδου, ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών και Εισιτηρίων) και Κέντρων Διαχείρισης στους έξι σταθμούς της επέκτασης της γραμμής 3 «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο».

«Οι νέες πύλες και τα ΑΜΕΚ που θα τοποθετηθούν και θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του ΟΑΣΑ που υλοποιούνται για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μετακίνησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πότε λειτουργεί ξανά ο σταθμός 

Από την Δευτέρα 11/3 που ο σταθμός «Μανιάτικα» θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.

Οι ημερομηνίες διακοπής λειτουργίας των υπόλοιπων 5 σταθμών του Μετρό, βάσει του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος εργασιών, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού «Μανιάτικα»

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού λόγω της διακοπής λειτουργίας του σταθμού «Μανιάτικα», ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε τροποποιήσεις της διερχόμενης, από τον συγκεκριμένο σταθμό, λεωφορειακής γραμμής 909 ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ώστε να διέρχεται από τον Σταθμό Νίκαια και στις δύο κατευθύνσεις και να μετεπιβιβάζονται οι επιβάτες της περιοχής.

Παράλληλα, από τον Σταθμό Μανιάτικα, οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και προς τις δύο κατευθύνσεις από τις υφιστάμενες γραμμές  814 ΣΧΙΣΤΟ – ΚΑΡΑΒΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 825 ΝΕΑΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β καθώς επίσης και από τη λεωφορειακή γραμμή  824 ΝΕΑΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α  στην κατεύθυνση προς Πειραιά.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί και διεύρυνση ωραρίου της  λεωφορειακής γραμμής 909 ως εξής:

Γραμμή 909 Σάββατο 9/3

  • Τελευταίο δρομολόγιο από αφετηρία στις 01:05
  • Τελευταίο δρομολόγιο από τέρμα στις 01:40
  • Γραμμή 909 Κυριακή 10/3
  • Τελευταίο δρομολόγιο από αφετηρία στις 24:00
  • Τελευταίο δρομολόγιο από τέρμα στις 00:35

Αλλαγές μακράς διαρκείας και στο τραμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για το τραμ από την Κυριακή 10/03/2024 έως τις 30/06/2024. Στο διάστημα αυτό τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα Πειραιά» θα διεξάγονται  στο τμήμα Αγία Τριάδα – Καλαμάκι, λόγω εργασιών ανάπλασης στο Ελληνικό. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από τη στάση «Ζέφυρος» ως τη στάση «Ασκληπιείο Βούλας».

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή Χ7 (ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ), που θα πραγματοποιεί στάσεις επιβίβασης - αποβίβασης στις αντίστοιχες με τις υπάρχουσες στάσεις του ΤΡΑΜ (με αφετηρία - τέρμα επί της Μαρίνας Αλίμου, στάση «ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ» όπου και η αφετηρία της γραμμής 101) και από τις υφιστάμενες λεωφορειακές γραμμές Α1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΒΟΥΛΑ , Α2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΒΟΥΛΑ (ΜΕΣΩ Λ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ) και σε τμήματα της διαδρομής από γραμμές που διέρχονται της λεωφόρου Ποσειδώνος όπως η Β1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ  και Β2 ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ – ΑΓ.ΚΟΣΜΑΣ (ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ) -ΚΥΚΛΙΚΗ.

Τα δρομολόγια της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής Χ7 (ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ) θα αναρτηθούν στην εφαρμογή της τηλεματικής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ