Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Σε σεζόν οκτώ μηνών επενδύει η αγορά - Ενθαρρυντικά τα πρώτα ενδεικτικά μηνύματα

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου έχει ξεκινήσει, μία σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εξαιτίας του πρόωρου Πάσχα των καθολικών, των καλών καιρικών συνθηκών, αλλά και του ότι θεριεύει η δίψα των πολιτών ανά την υφήλιο για ταξίδια, μία δίψα που γιγαντώθηκε στην μετά covid εποχή.

Η Ελλάδα παραμένει μέσα στις πρώτες χώρες που οι ταξιδιώτες έχουν στο σκάνερ τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και στην διεθνή Έκθεση του Βερολίνου που παραδοσιακά κάθε χρόνο αποτελεί τον προάγγελο της τουριστικής περιόδου.

Την μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, την ITB 2024 στο Βερολίνο, εφέτος προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες και 5.500 εκθέτες από 170 χώρες. Όπως ήταν φυσικό η Ελλάδα είχε δυναμική παρουσία σε αυτό το ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Οι τέσσερις περιοχές που ξεχωρίζουν 

Οι ξένοι δείχνουν την σαφή τους προτίμηση στην Ελλάδα και ειδικά σε παραδοσιακές περιοχές, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα, επιβεβαιώνοντας την τάση που ξεκίνησε να δημιουργείται πέρυσι, δηλαδή οι τουρίστες να «φεύγουν» από νησιά που τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, όπως Μύκονος, Σαντορίνη κ.λπ.

Το μεγάλο στοίχημα εφέτος εκτός των άλλων είναι να εδραιωθεί η τάση που διαφάνηκε από πέρυσι, δηλαδή να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος. Αν δει μάλιστα κανείς τα στοιχεία, φαίνεται σαφέστατα ότι η επιμήκυνση ξεκίνησε και μένει να δούμε αν αυτό θα διατηρηθεί και το 2024, με τα μηνύματα να είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά αφού η χρονιά ξεκινάει πάρα πολύ νωρίς.

Ο ΕΟΤ πρωταγωνίστησε στις επαφές με τους διεθνείς παίκτες του τουρισμού ενώ ο επιχειρηματικός τουριστικός κόσμος της Ελλάδας πραγματοποίησε πληθώρα επιχειρηματικών επαφών.

Μιλώντας μάλιστα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, τόνισε ότι η έκθεση ΙΤΒ 2024 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη για την χώρα μας. Μάλιστα σημειώνει ότι επιβεβαιώθηκε η υψηλή ζήτηση που έχει η Ελλάδα και εφέτος από τις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και η πολύ ικανοποιητική ροή κρατήσεων για το επόμενο διάστημα στους δημοφιλείς προορισμούς μας.

Σημείωσε επίσης ότι «στις συναντήσεις μας με τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators είχαμε επιπλέον την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η σεζόν ξεκινάει νωρίς ενώ όλα δείχνουν ότι θα πετύχουμε την επιμήκυνση της και το φθινόπωρο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Χατζής υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διεθνή τουριστική αγορά. Οι αυξήσεις στις προ-κρατήσεις σε κάποιες περιοχές πλησιάζουν ακόμα και το 10%. Παρότι περισσότερες προ-κρατήσεις σημαίνει στις καλές σεζόν λιγότερα έσοδα, είμαστε χαρούμενοι που οι επισκέπτες ψηφίζουν τόσο δυναμικά Ελλάδα».

Η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και προβλέψεων και Έπαρχος Κω- Νισύρου σημειώνει ότι «η χώρα μας εξακολουθεί να σημειώνει μεγάλη ζήτηση στο χώρο του τουρισμού, με το Νότιο Αιγαίο να πρωταγωνιστεί. Όλα δείχνουν ότι σε επίπεδο αφίξεων θα έχουμε μια θετική χρονιά και γιατί όχι ένα νέο ρεκόρ. Μεταξύ των Ελληνικών προορισμών ξεχωρίζουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ