Νέα
 • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
 • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

British Airways: Επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν χάρη στους Βρετανούς - Αύξηση αφίξεων 6,6% στο α' 4μηνο

O περιφερειακός εμπορικός διευθυντής της British Airways, κ. Emil Delibashev

Στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν βοηθούν οι Βρετανοί, με την British Airways να μεταφέρει πέρυσι 500.000 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σε εκδήλωση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ). Μάλιστα ο βρετανικός αερομεταφορέας παρουσιάζει αύξηση 6,6% στον αριθμό των επιβατών το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου του 2024, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2023.

Το Λονδίνο, με μερίδιο αγοράς το 83%, στο σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου κυριαρχεί στην συνδεσιμότητα της Αθήνας με την Γηραιά Αλβιόνα.

Αναλυτιτκά η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν:

 • 2η από πλευράς διεθνούς απευθείας κίνησης το 2023 με +15% αύξηση σε σχέση με το 2019 και
 • 2η από πλευράς ξένων επισκεπτών με αύξηση +19% σε σχέση με το 2019.
 • 3η από πλευράς διεθνούς απευθείας κίνησης κατά το τετράμηνο Ιαν-Απρ 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023 και με αύξηση +7% και
 • 2η από πλευράς ξένων επισκεπτών και με αύξηση 24% σε σχέση με το τετράμηνο Ιαν-Απρ 2024.
 • Το Λονδίνο, με μερίδιο αγοράς το 83%, στο σύνολο της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, με το 47% των ξένων επιβατών (τουριστών) να επισκέπτονται την Αθήνα κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Απριλίου (χαμηλή περίοδος).
 • Η British Airways μετέφερε 500.000 επιβάτες περίπου το 2023 και παρουσιάζει αύξηση +6,6% το 2024 (Ιαν-Απρ 2024).
 • Οι επιβάτες της γραμμής ταξιδεύουν κυρίως για αναψυχή (κατά 62%), ενώ η κίνηση VFR (σκοπός ταξιδιού επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους) και το business αντιστοιχούν σε 25% και 10% αντίστοιχα.
 • Οι ξένοι επισκέπτες που ζουν στο εξωτερικό, αποτελούν το 62%, ενώ οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, το 37%.

Στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης, ο περιφερειακός εμπορικός διευθυντής της British Airways, κ. Emil Delibashev, δήλωσε: «Σε συνέχεια των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023 και του Α΄ Τριμήνου του 2024, ανακοινώσαμε την μεγαλύτερη διαχρονικά οικονομική επένδυση ύψους 7 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας που αφορά σε 600 διαφορετικές πρωτοβουλίες. Το πρόγραμμα επενδύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών. Το γεγονός αυτό μας δίνει την πεποίθηση πως θα συνεχίσουμε να συνδέουμε την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο και, πέραν του Λονδίνου, με 180+ ακόμη προορισμούς, προσφέροντας κορυφαία premium προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η Club Europe και η Club World».

Ο βρετανικός αερομεταφορέας αναμένεται να ενισχύσει τον στόλο του με 8 νέα αεροσκάφη Airbus A320neo και A321neo, με τις παραλαβές να ξεκινούν από τον Μάιο.

ΗBritish Airways εκτελεί καθημερινά 4-5 πτήσεις από την Αθήνα προς το Χίθροου και συνολικά ενώνει το Ηνωμένο Βασίλειο (Χίθροου και Γκάτγουικ) με 15 προορισμούς ανά την Ελλάδα. Πέραν της Αθήνας πετάει και προς Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδο, Κω και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Βρετανία αποτελεί μια παραδοσιακή «πηγή» προέλευσης αφίξεων και εσόδων για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

H Iωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα