Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σειρά διεθνών εκδηλώσεων τον Μάϊο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Σημαντικές διεθνείς πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν το πολύμορφο ελληνικό τουριστικό προϊόν και προβάλλουν τις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα, διοργανώνονται έως τα τέλη του Μαΐου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Πρόκειται για το «ELIA Lesvos Confest», τις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας», την 3η Attica Green Expo, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Posidonia Cup 2024» και το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την ελιά «ELIA Lesvos Confest» πραγματοποιείται από σήμερα 23 μέχρι τις 26 Μαΐου στο Ελαιοτριβείο Βρανά στον κόλπο της Γέρας, με την υποστήριξη των Πανεπιστημίων Yale και ΕΚΠΑ. Πρόκειται για μια καινοτόμα διοργάνωση, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός συνεδρίου με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού event για τον ελαιοτουρισμό.

Στη διάρκεια των εργασιών του, κορυφαίοι επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τη συμβολή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην ανθρώπινη υγεία. Μεταξύ άλλων, στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της Λέσβου διεθνώς, μέσω της ανάπτυξης της ελαιοβιωματικής εμπειρίας, ως διαδραστικού, πολυθεματικού και εναλλακτικού τουριστικού προορισμού.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά για 10η χρονιά στο διάστημα 24 Μαίου-2 Ιουνίου. Είναι ένα πανόραμα εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, που περιλαμβάνουν συναυλίες, ξεναγήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Κεντρικός σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πόλης του Πειραιά ως city break προορισμού, αλλά και η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η 3η Attica Green Expo θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, με εκθέτες δήμους από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) στον οποίο ανήκουν 36 Δήμοι και Περιφέρειες εντός και εκτός της χώρας.

Βασικοί πυλώνες της είναι η ανάδειξη της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα διεθνή μοντέλα και η αποτελεσματικότητά τους, καθώς και η εφαρμογή των παγκοσμίων προτύπων στον ελληνικό χώρο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σύνδεση του τουρισμού με την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Posidonia Cup 2024» διοργανώνεται στις 31 Μαΐου στον Σαρωνικό Κόλπο από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ». Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα αθλητικά γεγονότα στο παγκόσμιο καλεντάρι της ιστιοπλοΐας και μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην ελληνική αθλητική ατζέντα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κατά μήκος των ακτών της Αττικής και σε αυτόν αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 60 σκάφη με ελληνικά και διεθνή πληρώματα.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 20 Μαΐου το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν ταινίες κάθε είδους (ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, μυθοπλαστικές (fiction), κινουμένου σχεδίου, έρευνας, εκπαιδευτικές κ.λπ.) από την Ελλάδα και 22 ξένες χώρες, που φέρνουν την επιστήμη της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και τη Λαογραφίας κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Μέσα από τις ταινίες παρουσιάζονται τα «στοιχήματα» της επιστημονικής κοινότητας, την ακροβασία της επιστημονικής έρευνας ανάμεσα στην ψηφιακή και αναλογική τεκμηρίωση, τις δυσκολίες της ανασκαφής και τη χαρά της ανακάλυψης, αλλά και παραδόσεις που σιγά-σιγά χάνονται. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή 26 Μαΐου με την τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στο Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» της Αθήνας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ