Νέα
  • ΓΔ: 1446.63 -0.19%
  • Τζίρος: 25,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κ. Μητσοτάκης: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η (ανοιχτή συνεδρίαση) της 32ης Τακτικής Γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα έχει συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Παράσχη.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου στην κλειστή Γενική Συνέλευση επικαλούμενος τα στοιχεία των 5 πρώτων μηνών του έτους, σημείωσε πως επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των αφίξεων και των εσόδων για τον τουρισμό. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε τις πολιτικές που θα καθιερώσουν την Ελλάδα ως έναν προορισμό που θα διακρίνεται για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και τις ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες. 

Η υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα το 2023 μπήκε στη 10αδα των πλέον δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως στάθηκε στις προκλήσεις που απαιτούν πολιτικές που θα διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις ώστε ο τουρισμός να συνεχίσει και στο μέλλον να αποφέρει οφέλη για την εθνική οικονομία αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Η κ. Κεφαλογιάννη έδωσε έμφαση στην προώθηση των επενδύσεις σε υποδομές για ειδικές μορφές τουρισμού, οι οποίες, όπως ανέφερε, θα υποστηρίξουν το νέο κύκλο τουριστικής ανάπτυξης. "Κεντρικό στοιχείο αυτής της νέα προσέγγισης είναι η βιώσιμη διαχείριση των προορισμών. Με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, στοχεύουμε σε μία ανάπτυξη που θα διασφαλίζει ότι τα οφέλη από τον τουρισμό κατανέμονται δίκαια και ανταποδοτικά", τόνισε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αφού καλωσόρισε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του στη Συνέλευση τόνισε ότι ο κλαδος δοκιμάστηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλα το Brand Ελλάδα είναι ιδαιτερα ανθεκτικό.

«Η τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι βίωσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική, το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια σε ολόκληρη τη χώρα», υπογράμμισε ο από την πλευρά του πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να εφησυχάζουμε με τις επιδόσεις μας, οι ανταγωνιστές μας δεν παραμένουν στάσιμοι. Επένδυση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής για την δεύτερη 4ετία είναι η αύξηση των μισθών, «κάτι, που ήδη συμβαίνει στον χώρο του τουρισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να είναι απολύτως αυτονόητη. «Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς μάλιστα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «από τη στιγμή, που θα υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο η πρώτη παρέμβαση θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι «το 2023 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό και συμπλήρωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για την επίδοση του τουρισμού τόσο στους γενικούς δείκτες αφίξεων εισοδημάτων και απασχόλησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτή που ενέσκηψε σε συγκεκριμένο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα».

 

 

 

 

Δείτε εδώ την εκδήλωση:

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα