Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποια νησιά; Εως και 100% οι κρατήσεις σε ηπειρωτικούς προορισμούς για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μπορεί στα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού να μην πέφτει… καρφίτσα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, υπάρχουν όμως πολλοί που συνυπολογίζοντας κυρίως το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προτιμούν ηπειρωτικούς προορισμούς, ιδιαίτερα σε χιλιομετρικές αποστάσεις από δυο έως δυόμιση ωρών από την κύρια κατοικία τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates για την «Η».

«Στην ηπειρωτική Ελλάδα το ποσοστό προ-κρατήσεων είναι άνω του 70% και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα αγγίξει ακόμη και το 100% στους όμορους νομούς της Αττικής», τονίζει ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E – Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Απόλυτος πρωταθλητής στις προκρατήσεις είναι με 100% το γραφικό Οίτηλο και ακολουθεί η Μονεμβασιά με 93%. Σύμφωνα με την AirDNA, στην Καλαμάτα, είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 764 αυτοτελείς κατοικίες ή/και διαμερίσματα, στην Μονεμβασιά 315, στο Ναύπλιο 382, στην Ναυπακτία 225 και στον Νομό Ηλείας 418.  

Καλαμάτα

Σύμφωνα με την AirDNA 764 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι προ-κρατήσεις στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αγγίζουν το 80% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 266€ για κατοικία 80τμ με 3 Υ/Δ σε απόσταση 700μέτρων από το κέντρο της πόλης.

Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 382 σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες). Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 269€ για κατοικία 100τμ σε απόσταση 800μέτρων από το κέντρο.

► Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: Τα ελληνικά νησιά που προτιμούν οι Ελβετοί για τις ονειρικές παραλίες τους

Ν. Ηλείας

Ο «άγνωστος» Νομός της Πελοποννήσου με τις χρυσαφένιες αμμώδεις παραλίες χιλιομέτρων που λίγοι γνωρίζουν, καταγράφει 418 εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις είναι από 221€ σε κατοικία 55τμ στη περιοχή του Κατακόλου.

Θεμιστοκλής Μπάκας
Θεμιστοκλής Μπάκας: Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Κιάτο

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 185€ για κατοικία 90τμ σε απόσταση 400μέτρων από το κέντρο. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 75%.

Ξυλόκαστρο

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 245€ για κατοικία 80τμ. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 80%.

Μονεμβασιά

Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αριθμεί 315 εγγραφές ακινήτων. Το κόστος μίσθωσης διαμορφώνεται από 290€ για κατοικία 50τ.μ.. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 93%.

►Διαβάστε επίσης: Φ. Καραβίας στον ΣΕΤΕ: Θα υποστηρίξουμε τις επενδύσεις που χρειάζεται ο τουρισμός

Ναυπακτία

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 248€ για κατοικία 65τμ σε απόσταση 500μέτρων από το κέντρο της Ναυπάκτου. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 72% και η δυναμική της περιοχής στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 225 εγγραφές ακινήτων.

Ωρωπός

Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις στον κοντινό προορισμό για τους Αθηναίους, διαμορφώνεται από 176€ σε κατοικία 70τμ. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 70%.

Οίτυλο

Στο γραφικό Οίτυλο, η διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μηδενική. Αξίζει να τονίσουμε ότι στους προορισμούς της Ανατολικής Μάνης, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 72%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ