Νέα
  • ΓΔ: 1414.66 +0.75%
  • Τζίρος: 24,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

TRAVEL

Οι διακοπές συνεχίζονται και τον Οκτώβριο - Υψηλές κρατήσεις σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες

Ο καλός καιρός επεκτείνει την τουριστική σεζόν, με τις κρατήσεις σε κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι υψηλές και τον Οκτώβριο. Οι ταξιδιώτες «ψηφίζουν» Κυκλάδες, αλλά και Πελοπόννησο για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις τους, με προτίμηση στα καταλύματα έως 100 ευρώ τη βραδιά για οικογενειακά δωμάτια. Τα road trip λόγω χαμηλότερου κόστους, έχουν την τιμητική τους.

Το φετινό καλοκαίρι, «χτύπησαν» κόκκινο οι κρατήσεις για αυτοτελή κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€, σε οδικούς προορισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες, σχεδόν στο σύνολο της χώρας.

Η δυναμική του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων ήταν αναμενόμενη τη φετινή χρονιά όπως και το καλοκαίρι του 2020-2021-2022, αναμέναμε να γνωρίσουν εκ νέου άνθηση τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα μας, τόσο λόγω του κόστους μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο, αλλά και λόγω ότι ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης αποτελεί οικονομική λύση για οικογένειες όσο και
νέους.

Οι καλές επιδόσεις και τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων συνεχίζονται και τον μήνα Οκτώβριο στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και κυρίως σε ακίνητα σε τουριστικούς προορισμούς που έχουν ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση.

Όσοι δεν κατάφεραν να κάνουν διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε λόγω υψηλών ζητούμενων τιμών, φαίνεται να έχουν ήδη σχεδιάσει να «αποδράσουν» το φθινόπωρο.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να προσφέρουν στους εαυτούς τους λίγες ακόμη ημέρες χαλάρωσης τη στιγμή που αυτούς τους μήνες, οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες.

Οκτώβριος: Ποσοστά προ-κρατήσεων 88% στη Πελοπόννησο και 97% στις Κυκλάδες

Αν ο βασικός παράγοντας για τις διακοπές είναι το κόστος, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που μπορείς να επιλέξεις οποιονδήποτε προορισμό σε τιμές μειωμένες ακόμη και 60% σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι λίγοι οι Βορειοευρωπαίοι και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων ηλικιών, που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στα τέλη του Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€ στους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, έφθασαν το 88%. Ενώ, στα νησιά των Κυκλάδων το 97%.

Βασικό κίνητρο για τις οικογένειες οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες

Το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου, ενώ αποτέλεσε «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget».

Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο η ύπαρξη των οικοσυκσευών, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον, ενώ αν έχει μικρά παιδία, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα
αλλά είναι σαφώς περισσότερα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ TRAVEL

Περισσότερα