Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πάνω από τις 880 μονάδες ο ΓΔ - Πρωταγωνιστές τράπεζες, υποδομές και εμπόριο

Εκτινάχθηκαν αποτιμήσεις και συναλλαγές στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Ανοιγμα πάνω από τις 880 μονάδες κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο. Μετά από διακοπή 2 συνεδριάσεων (λόγω Πάσχας Καθολικών) , ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά ακολουθώντας τις τάσεις των ευρωπαικών αγορών και ουσιαστικά φτάνοντας πολύ κοντά στις 890 μονάδες, κλείνοντας έτσι το τεχνικό κενό που είχε δημιουργηθεί από την απότομη πτώση του Μαρτίου 2020. Η άνοδος προέρχεται κυρίως από τις τραπεζικές μετοχές, τον κλάδο του εμπορίου (λόγω ανοίγματος) και τα βιομηχανικά προιόντα.

Το ελληνικό χρηματιστήριο προεξοφλεί ένα καλύτερο β' τρίμηνο με άνοιγμα πολλών επαγγελματικών κλάδων και μία επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς λόγω αύξησης της κατανάλωσης και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων λόγω Πάσχα. Καταλύτες της ανόδου είναι κυρίως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης (με πρώτες της τράπεζες που φαίνεται ότι θα περάσουν εύκολα τον πήχη των stress tests) , οι μετοχές ενέργειας και υποδομών, οι τηλεπικοινωνίες ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 4/1 περίπου , δηλαδή είναι έντονα ανοδικό.

Με την προσέγγιση των 890 μονάδων είναι θέμα χρόνου η άνοδος προς τις 900 μονάδες όπου ουσιαστικά θα δοκιμαστούν και οι επόμενες αντιστάσεις.

Ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές του εξωτερικού

Σε ότι αφορά το εξωτερικό, το πακέτο στήριξης ύψους 2 τρισ δολαρίων που ενέκρινε η αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει δοθεί σε οικονομία ιστορικά. Τα μακροοικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ δείχνουν σημαντική βελτίωση και κυρίως τα δεδομένα για την μεγάλη αύξηση της απασχόλησης. Οι αναλυτές θεωρούν ότι οι ΗΠΑ λόγω των μεγάλων πακέτων στήριξης θα είναι η πρώτη οικονομία που θα βγεί από την κρίση. Οι δύο μεγαλύτεροι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται σε ιστορικά υψηλά ενώ και στην Ευρώπη ο DAX (Γερμανία) κινείται προς τις 15.500 μονάδες , ο CAC (Γαλλία) πάνω από τις 6.000 μονάδες , ο MIB (Iταλία) προς τις 25.000 μονάδες.

Σε θετική πορεία βρίσκεται και ο βρετανικός FTSE 100 που προσεγγίζει και αυτός τα υψηλά του 2020 κυρίως λόγω του ανοίγματος της βρετανικής οικονομίας και της πολύ καλής και αποτελεσματικής εξέλιξης του εμβολιασμού στον πληθυσμού του Ην. Βασιλείου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ