Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Coinbase: Ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια η αποτίμησή της

 Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

H  αποτίμηση της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Coinbase εκτινάχθηκε χθες, Τετάρτη 14 Απριλίου, πάνω από τα 112 δισ. δολάρια στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Nasdaq, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε κάτω από αυτή που αντιστοιχούσε στην τιμή εκκίνησης της μετοχής της καθώς το bitcoin υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδα – ρεκόρ και οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραφαν απώλειες.

Η τεράστια αποτίμηση της Coinbase, που είναι μεγαλύτερη από αυτή των παραδοσιακών χρηματιστηρίων, όπως του Intercontinental Exchange Group και του ίδιου του Nasdaq, αποτελεί ορόσημο για τα crypto και την ίδια την εταιρεία, η οποία ξεκίνησε πριν από σχεδόν μία δεκαετία, όταν λίγοι άνθρωποι είχαν ακούσει καν για το bitcoin και η διαχείριση πολλών πλατφορμών γινόταν από ερασιτέχνες από τα σπίτια τους.

Στα 86 δισ. δολάρια η αποτίμηση στο κλείσιμο της αγοράς 

Η μετοχή της Coinbase έκλεισε στα 328,28 δολάρια, υποχωρώντας 14% από τα 381 δολάρια που ήταν η τιμή εκκίνησής της στο Nasdaq, αφού είχε αυξηθεί προηγουμένως έως τα 429,54 δολάρια. Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής, η αποτίμηση της εταιρείας ανερχόταν σε περίπου 86 δισ. δολάρια.

Το bitcoin - το οποίο, μαζί με το Ethereum, απέφερε το 56% των εσόδων της Bitcoin για το 2020 – υποχώρησε κάτω από τα 62.000 δολάρια, ενώ προηγουμένως είχε πλησιάσει τα 65.000 δολάρια.

Το ντεμπούτο της Coinbase στο χρηματιστήριο δεν αποτελεί απλά ένα μέτρο της επιτυχίας της, αν ληφθεί υπόψη ότι η αποτίμησή της ανερχόταν σε μόλις 8 δις. δολάρια κατά την τελευταία χρηματοδότηση της εταιρείας το 2018, αλλά και μία νίκη για το Nasdaq.

H οικονομική διευθύντρια της Coinbase, Alesia Haas, δήλωσε την Τετάρτη ότι ένας από τους λόγους που η εταιρεία επέλεξε το Nasdaq είναι ότι το χρηματιστήριο προσέφερε τον κωδικό «COIN», αντίθετα με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το Nasdaq έθεσε την Τρίτη στα 250 δολάρια την τιμή αναφοράς για τη μετοχή της Coinbase. Οι μετοχές της εταιρείας άλλαζαν χέρια τον Μάρτιο σε τιμές που υποδήλωναν μία αποτίμηση 90 δισ. δολαρίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ