Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Dogecoin: Πώς η τιμή του αυξήθηκε 300% σε μία εβδομάδα

Dogecoin
Dogecoin

To Dogecoin, που ξεκίνησε από ένα αστείο, συγκαταλέγεται τώρα στα 10 μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα με μία κεφαλαιοποίηση 34 δισ. δολαρίων.

Δημιουργήθηκε το 2013 από δύο μηχανικούς software – τους Billy Markus  και Jackson Palmer – ως μία ταχύτερη αλλά «αστεία» εναλλακτική του bitcoin.

Σήμερα, όμως, διαψεύδοντας όλες τις πιθανότητες, το κρυπτονόμισμα έχει μία συνολική κεφαλαιοποίηση 34 δισ. δολαρίων, κερδίζοντας 19,9 δισ. δολάρια το τελευταίο 24ωρο. Η τιμή του υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με χθες, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 28 σεντς.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτινάχθηκε η τιμή του. Όπως πολλά κρυπτονομίσματα, παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή του και νωρίτερα φέτος το dogecoin γνώρισε μέρες δόξας εν μέσω του ενθουσιασμού που προκάλεσαν οι δικτυωμένοι μέσω του Reddit μικροεπενδυτές.

Το dogecoin σκαρφάλωσε ξανά την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας την Τετάρτη για πρώτη φορά τα 10 σεντς, ενώ αυξήθηκε 300% τις τελευταίες επτά ημέρες.

Εκατομμυριούχος με Dogecoin 

«Μόλις έγινα εκατομμυριούχος με το Dogecoin», έγραψε σήμερα χρήστης του Reddit, ποστάροντας μία φωτογραφία με τις επενδύσεις του στο ψηφιακό νόμισμα, που έφθασαν τα 1,081 εκατ. δολάρια.

Κάποια δημοσιεύματα αποδίδουν το τελευταίο ράλι του κρυπτονομίσματος στη στήριξη από την Tesla του Ελον Μασκ, ο οποίος έχει κάνει αρκετά tweets για το Dogecoin, που συνέβαλαν στην αύξηση της τιμής του.  

Την Πέμπτη, ο Μασκ πόσταρε ένα κρυπτογραφημένο tweet, που ανέφερε «το Doge γαβγίζει στη σελήνη», παραπέμποντας πιθανόν στη δημοφιλή crypto φράση «στη σελήνη».

Η ιλιγγιώδης άνοδός του έχει προκαλέσει ανησυχίες για μία φούσκα στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ορισμένοι επενδυτές θεωρούν ήδη το bitcoin μία κερδοσκοπική φούσκα καθώς η τιμή του έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του έτους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ