Νέα
  • ΓΔ: 909.36 -0.59%
  • Τζίρος: 19,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση πέριξ των 895-900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Αντίρροπες δυνάμεις στα χρηματιστήρια θα υπάρξουν σήμερα αφού η άνοδος του πληθωρισμού (Γερμανία, ΗΠΑ κ.ά.) συνεχίζει να επηρεάζει τις αγορές και ταυτόχρονα θα υπάρξουν πολλές επιχειρηματικές ανακοινώσεις για αποτελέσματα α' τριμήνου που ενδεχομένως να διαμορφώσουν την πορεία των μετοχών.

Οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν με ήπιες θετικές μεταβολές , μετα την χθεσινή καταιγίδα πωλήσεων λόγω της αναζωπύρωσης των πληθωριστικών πιέσεων, και η ανάκαμψη αυτή μπορεί να επηρεάσει και το ελληνικό χρηματιστήριο. Να θυμίσουμε ότι προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έδειξε τάση συσπείρωσης πέριξ των 900 μονάδων ενώ κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης είχε δοκιμάσει την στήριξη των 890 μονάδων. Οι εγχώριοι χρηματιστηριακοί παράγοντες ευελπιστούν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο (μετά και τις αναβαθμίσεις των τραπεζών από FITCH) θα επιστρέψει πάλι πάνω από τις 900 μονάδες κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου

Η συνεδρίαση ξεκινά με τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από τον ΟΤΕ, την Coca Cola HBC και τα Πλαστικά Θράκης. Ήδη η μετοχή των Πλαστικών Θράκης κατέγραψε χθες σημαντική άνοδο κατά 5,04% με μεγάλους όγκους, προεξοφλώντας (ή γνωρίζοντας) την εκτίναξη πωλήσεων και κερδών του ομίλου στο α' τρίμηνο 2021. O ΟΤΕ κατέγραψε ισχυρή κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τα έσοδα του να ενισχύονται κατά 1,4% από τα επίπεδα προ πανδημίας του α' τριμήνου 2020 και με το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) αυξημένο κατά 3,5%.

Σε θετική τροχιά και τα έσοδα του από υπηρεσίες κινητής, με αύξηση 1% εξαιρουμένων των μειώσεων στα τέλη τερματισμού και της περιαγωγής, ενώ ο όμιλος ανακοίνωσε ρεκόρ στις προσθήκες συνδέσεων οπτικών ινών που τροφοδότησαν την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Ανακοίνωσε παράλληλα ισχυρή κερδοφορία, . 

 Η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τις σημερινές χρηματιστηριακές εξελίξεις. To ίδιο βέβαια ισχύει και για την μετοχή της Coca Cola HBC , η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε προσεγγίσει τα 30 ευρώ αλλά χθες πιέστηκε και αυτή από ρευστοποιήσεις.

Tράπεζες και Ενέργεια διαμορφώνουν την εγχώρια τάση

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν ο βασικός καταλύτης για την άνοδο του ελληνικού χρηματιστήριου. Χθες υπέστησαν σημαντικές πιέσεις (με εξαίρεση την Πειραιώς και την Attica Bank) αλλά αρκετοί εκτιμούν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι διαφορετική. Οι εκθέσεις των ξένων αναλυτών δημιουργούν προσδοκίες για την ανάκαμψη του κλάδου μέσα στην επόμενη διετία υπό την προυπόθεση ότι θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

Ο κλάδος ενέργειας παραμένει ο πλέον «μοδάτος» χρηματιστηριακά κλάδος. Όλες οι ανακοινώσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη περιστρέφονται γύρω από τα ενεργειακά θέματα και τις επενδύσεις. Οι δηλώσεις Στάσση (ΔΕΗ) στο Delphi Forum δείχνει ότι βρισκόμαστε εν μέσω μίας ενεργειακής μετεξέλιξης όχι μόνο της ΔΕΗ αλλά και των ανταγωνιστών της. Στα υπόλοιπα blue chips οι επενδυτές αναμένουν ανάκαμψη σε Μυτιληναίο, Jumbo, Aegean, Motor Oil μετά τις χθεσινές πωλήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ