Νέα
  • ΓΔ: 905.11 +0.13%
  • Τζίρος: 49,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γουάν: Στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας η ισοτιμία του

γουάν
AP Photo

To κινεζικό γουάν (ή ρενμίνμπι) ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στο Πεκίνο, εν μέσω αύξησης του κόστους των πρώτων υλών.

Η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος αυξήθηκε σήμερα 0,2% στο επίπεδο των 6,4046 γουάν ανά δολάριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018.

Το περασμένο έτος, το γουάν ανατιμήθηκε πάνω από 10% λόγω της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας από την πανδημία και των εισροών κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Ωστόσο, η ανατίμηση αυτή δημιουργεί ερωτήματα για τους Κινέζους αξιωματούχους που ανησυχούν λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών, της πιθανότητας να υπάρξουν φούσκες σε assets και των ενδείξεων ότι η κινεζική οικονομία μπορεί να χάνει τη δυναμική της.

Αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας 0,6% στο πρώτο τρίμηνο

Σε τριμηνιαία βάση, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε μόνο 0,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σαφώς λιγότερο από τις προσδοκίες.

«Η PBOC (η κεντρική τράπεζα) έχει επίγνωση του κινδύνου από την ανατίμηση του γουάν, δεδομένου ότι η (επιβράδυνση) της αναπτυξιακής δυναμικής της στο πρώτο τρίμηνο», δήλωσε αναλυτής της Mizuho Bank.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ