Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Σε χαμηλό επίπεδο ενός μήνα οι αποδόσεις σε ΗΠΑ και Γερμανία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε χαμηλό επίπεδο ενός μήνα υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ και τη Γερμανία καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι θα καθυστερήσει η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed και της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, καθώς και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την ίδια ημέρα για ενδείξεις σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορεί η κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τη στήριξη στην ευρωπαϊκή οικονομία που επλήγη από την κρίση του κορονοϊού.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο 1,504%, νέο χαμηλό μήνα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας χαμηλότερα από το υψηλό 14 μηνών που σημείωσε τον Μάρτιο.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων, η οποία σχετίζεται στενά με αυτή των αμερικανικών treasuries, συνέχισε υποχωρεί και σήμερα, φθάνοντας στο -0,24%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαΐου καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει αύριο της συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα